Pokud už jste propadli kouzlu původních odrůd ovoce a zeleniny, nebo je teprve objevujete, kniha Herbář ze zahrady přímo na talíř 3 vám odhalí jejich fascinující svět.
V Malém atlasu psů se dvojice umělců zaměřila na naše věrné čtyřnohé přátele. Kniha je plná humorných příběhů o voříšcích, kteří jsou vyobrazeni tradičními i netradičními technikami – textilní šitou koláží...
Už nemusíte vyhazovat vršky mrkví, snítky koriandru, spodní
část salátu a zelí a pecky z avokáda. V této knize se totiž dozvíte,
jak se dají znovu zužitkovat, zasadit a rozmnožit zbytky ovoce, zeleniny a bylinek z vaší kuchyně.
Tato velkoryse vypravená publikace přináší svěží a veskrze současný pohled na zahradu jako na přátelské místo, kde se vám bude dobře žít a kde budete trávit příjemné chvíle se svými blízkými.
Po které bylince sáhnout, ať už k léčení, nebo k prevenci? Čím podpořit imunitu a jak zvládnout očistu organismu? Jak bylinky usušit, skladovat a připravit z nich nálev, výluh, odvar, extrakt, tinkturu, sirup nebo mast?
Ať už jste hrdí majitelé skleníku, fóliovníku, nebo pařeniště, s touto knihou si vždy budete vědět rady. Kdy je potřeba vysít papriky? Je ještě čas zasadit zelí? A co rajčata?
Je možné docílit toho, aby nám zahrada přinášela radost po celý rok? A dají se vůbec skloubit požadavky všech členů rodiny tak, aby vznikl bezpečný a útulný prostor, v němž budou všichni chtít trávit společný čas?
Udělej si sám: jednoduché a kreativní zahradní vychytávky. Vlastnoručně vyrobené zahradní vybavení, nábytek a další prvky jsou osobitější, kreativnější a originálnější než ty kupované.
Společnou cestou životem jde holub a člověk již minimálně 6 000 let. Tato dlouhá pouť vroubená mnoha poutavými příběhy se souhrnně nazývá dějiny holubářství, v našem případě „Dějiny českého holubářství“.
Původní odrůdy, láskyplná péče, naslouchání přírodě a skvělé recepty, ve kterých všechny plodiny spotřebujeme. To je Herbář ze zahrady přímo na talíř. Už podruhé!
Za doprovodu krásných a detailních ilustrací se v této knize děti naučí, jak léčivé byliny správně rozpoznat, sbírat, sušit, lisovat do herbářů i jak z nich vyrábět masti nebo tinktury.