Kniha vycházející z nejnovějších archeologických, historických a enologických výzkumů a poznatků ukazuje, že víno prostupuje dějinami lidstva, že jde o nadčasový biologický a kulturní fenomén, který vždy a všude vymezoval a podněcoval lidské chování.
Michelle Dudashová představuje publikaci
Nízkosacharidová středomořská kuchařka, v níž
naleznete snadné, převážně zeleninové recepty,
abyste si udrželi pevné zdraví.
Středomořský jídelníček se řadí mezi vysoce
oceňované stravovací režimy, pr
Známá nutriční specialistka českého původu Gabriela Peacock, mezi jejíž klienty se řadí i členové britské královské rodiny, přichází s převratnou knihou, která umožní cítit se skvěle každému z nás bez ohledu na to, jak hektickým stylem života žijeme.
Po velkém úspěchu své kuchařské prvotiny Štěstí na talíři přichází známá nutriční koučka Lada Nosková s další várkou vyladěných receptů, určených všem, kdo chtějí jíst zdravě a zaručeně zhubnout. Osm kilo dole za deset týdnů!
Jak říká herečka Jana Štěpánková, jednou se rozhodla vykonat něco pro lidstvo, a když svého času zjistila, co jsou cukety vlastně zač, jaká je to úžasně plodivá síla, jak málem neomezené jsou možnosti jejich použití v kuchyni.
Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta přináší pečící recepty našich babiček na domácí chléb pečivo i různé laskominky jak je shromáždila a podle nich pekla známá propagátorka tradičního životního stylu Alena Gajdušková.
Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku.
Neházejte hrách na stěnu. Uvařte z něj skvělou večeři!
S knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je věnována luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zd
Luštěniny bývají v současném českém jídelníčku opomíjené. Jsou však zdrojem hodnotných bílkovin, a to nejen pro vegetariány a vegany. Jak luštěniny nápaditě, a hlavně chutně připravit? Inspirujte se kuchařkami ze Svatojánu!
Víte, co jsou „nahaté“ ravioly, jak se dělá „svaté víno“ a jak chutná scottadito neboli „spálený prst“? Proč je lepší kupovat králíka i s hlavou a co to znamená, když mají těstoviny „duši“?