Ulrich Michels - Encyklopedický ...

Encyklopedický atlas hudby

Rozebráno
591 Kč
pohlídat

Anotace

Atlas hudby uvádí do vědného oboru hudby a na omezeném prostoru (ve zhuštěné podobě) poskytuje přehled základů a dějin hudby. Pokouší se hudbu představit názorově, pomocí notových příkladů, grafických zobrazení hudebních struktur a dalších jednotlivých aspektů. Atlas je členěn na systematickou a historickou část, dějinám je vyhrazen největší...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení
Je to opravdu velmi dobrá kniha. Vše uceleně a přehledně. Používala jsem ji k přípravě na maturitu z dějin hudby. Měla jsem ji půjčenou od profesorky a chtěla jsem si ji také pořídit, ale bohužel je absolutně nedostupná a to už i na slovenském trhu. Nové vydání či dotisk by jistě uvítali jak čtenáři z řad laiků, tak z řad profesionálů.

Tuto knihu jsem nikde již nesehnal a ke studiu jsem si jí vypůjčil. Obsah je přehledný a dává ucelený výklad. Tuto knihu vřele doporučuji ke studiu, byť není na trhu k sehnání(a vydavatel s tím zřejmě ani nepočítá).

Tato vyborna kniha vychazi v okolnich zemich jako doplnkova ucebnice pro stredni a vysoke umelecke skoly. Bohuzel strategie vydavani tam je jina nez u nas - vychazi kazde cca 4 roky jako paperback za par eur - pro studijni ucely idealni. U nas vysel v neprakticke honosne vazbe poprve a zrejme vubec naposled, coz je velka skoda. Byl bych rad, kdyby...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Kompas pro poutníka hudbou

(...)Pod supervizí našich předních odborníků by se Michelsova encyklopedie měla stát v příštích letech a možná desetiletích - solidní oporou české odborné veřejnosti, studentů ipedagogů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Encyklopedický atlas hudby
Autor:
Michels, Ulrich
Nakladatel:
NLN - Nakladatelství Lidové noviny
Edice:
Encyklopedické atlasy
EAN:
9788071062387
ISBN:
80-7106-238-3
Doporučená prodejní cena:
695 Kč
Originál:
Atlas Music
Popis:
1× kniha, vázaná, 612 stran, česky
Rozměry:
13,5 × 20 cm
Rok vydání:
2000