Antony Jay, Jonathan Lynn - Jistě, pane ministře 1.

Jistě, pane ministře 1.

Nakladatel: Aurora 2002
Rozebráno
179 Kč
pohlídat
Jistě, pane ministře 1.

Jistě, pane ministře 1.

54 Kč
Rozebráno
54 Kč
pohlídat

Anotace

Knižní předloha k úspěšnému televiznímu seriálu z prostředí vysoké politiky, který byl uveden v řadě zemí. Sledujeme v ní kariérní postup britského politika Jamese Hackera až k postu nejvyššímu - premiérskému. Čtenář může sledovat Hackerovu nikdy nekončící snahu odstranit všechny překážky, které by mohly ohrozit jeho postavení, i to, jak se při...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(7x)

Vaše hodnocení
Výborná kniha, výborná interpretace Richarda Honzoviče! Bavil jsem se neskutečně a jistě se budu k této audio lahůdce vracet. Pod čarou dodám, že oni to naši státní úředníci čtou a musí to být jejich bible...
Knihu jsem četla až teď a souhlasím s Liborem. Kniha skvělá a překlad taky. Anglické sitcomy mám moc ráda, ale knižní překlad Červeného trpaslíka je ostudný, na rozdíl od překladu téhle knihy. Měla jsem jí přečtenou během dvou dnů.
Zajimalo by mne, jestli to ctou (a smeji se ) i nasi ministri a poslanci. Je to CTIVE a CHYTRE! uz uz aby vysel druhy dil!
Vynikajici ! Skvostne napsana a take vytecne prelozena kniha, ktera proti anglickemu originalu nic neztratila ze sve originality, zabavnosti, ironie a zejmena nadcasovosti. Nemuzu se dockat pokracovani, ktere ma vyjit na podzim.
vskutku trefné.
TV seriál byl výborný, knížka by tedy měla být ještě o něco lepší, protože ne všechno z knižní předlohy se 'vejde' do filmu (moje osobní zkušenost).
Kniha je velmi dobře udělaná dle seriálu. Bohužel kdo alespoň pár dílů neviděl, knížku si tolik neužije. Ale i tak je dobře čtivá.
Zobrazit další (4)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

K přečtení

(...) Jonathan Lynn a Antony Jay vyšli ze svého scénáře, který ale rozšířili o několik dalších rovin: celý text je koncipován jako kritické vydání deníků Jima Hackera, autoři v převlečení za jeho editory vstupují do děje svými poznámkami a citacemi z deníků či dopisů dalších osob. Tím vznikají další vtipné situace, o které byl televizní divák ochuzen.

Kritický metr

(...) Naštěstí britský sitcom Jistě, pane ministře není ledajaký seriál, a originálně si počíná i stejnojmenná kniha. Tváří se coby věrné deníkové záznamy dotyčného politika, jenž podle úvodu sepsaného s vážností hodnou cimrmanologů prý skončil v jistém ústavu; přidává "autentické dokumenty", třeba vlastnoruční vzkazy všemocných tajemníků na okrajích lejster. Zábavnou chytrou hru završuje neskutečný jazyk, jenž z úřední mluvy, řeči vyhlášek a suše zdrženlivého vtipu splétá nádherné nesmysly.

Magazín OKO

Knižní výběr 3
Aktuality

Knižní výběr 3

Thomas Enger: Instinkt dravce

Že je té severské krimi už nějak moc? Ano, to je pravda. Nicméně stále v hustém lese „mrazivých thrillerů“ prosvítají lepší kousky. Mezi ne rozhodně ...

 |  Fojtík Tomáš

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Jistě, pane ministře 1.
Autor:
Jay, Antony a Lynn, Jonathan
Nakladatel:
Aurora
EAN:
9788072990597
ISBN:
80-7299-059-4
Doporučená prodejní cena:
199 Kč
Originál:
The Complete Yes Minister
Překlad:
Klíma, Jan
Popis:
1× kniha, vázaná, 280 stran, česky
Rozměry:
13 × 20,5 cm
Rok vydání:
2002 (1. vydání)