Alan Moore, Kevin O´Neill - Liga výjimečných

Liga výjimečných: aneb Příběh několika gentlemanů a jedné sličné dámy

Nakladatel: BB art 2002
Rozebráno
441 Kč
pohlídat

Anotace

Příběh komiksu se odehrává v roce 1898 a autor si pro něj vypůjčil hrdiny z klasických děl dobrodružné literatury 19. století - Stevensona, Haggarda, Doyla, Wellse, Verna a Stokera ad. Obrovská nadsázka a smysl pro humor autora příběhu spolu s dokonalou kresbou Kevina O´Neilla řadí tuto knihu k tomu nejlepšímu, co v Česku dosud v komiksovém žánru vyšlo.

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Liga výjimečných

(...) Pan Alan Moore se nám v tomto díle představuje nejen v roli talentovaného vypravěče, avšak jeho dílo je i okořeněno jemným humorem, v jeho práci dosud nepříliš vídaným a o to příjemnějším. Důležitou věcí jest přehršel citátů, narážek a hříček spojených s literaturou devatenáctého století. Patříte-li mezi obdivovatele tohoto času, budete nadšeni. Objevíte kousky z děl Edgara Allana Poea, Julese Verna, sira Artura Conana Doyla i Emila Zoly. Kniha je ovšem čtivou i pro člověka literaturou nezasaženého, neboť narážky takto v ději ukryté nejsou pro pochopení hlavní dějové linie nikterak důležité. Atmosféra je pochopitelně tvořena prvotřídní kresbou pana O´Neila, jenž se patrně inspiroval dobovými ilustracemi šestákových románů a dobrodružných knih. Kresba vyniká pevnou linkou, krásnou barevností a neskutečným množstvím detailů.

Vyšel český překlad komiksu Liga výjimečných

(...) České vydání je podle názoru znalců připraveno velmi kvalitně. Nejde jen o překlad Viktora Janiše, ale i kvalitu tisku a barevnost. Samotný seriál doprovází Moorova povídka Allan a roztržený závoj, ilustrovaná O´Neilem. Svazek uzavírají obálky sešitových vydání a různé hříčky z dílny obou autorů. Podstatný je ovšem obrázkový seriál, jenž je oceňován jako jeden z nejlepších komiksů posledních let.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Liga výjimečných
Autor:
Moore, Alan a O´Neill, Kevin
Nakladatel:
BB art
EAN:
9788072579167
ISBN:
80-7257-916-9
Doporučená prodejní cena:
490 Kč
Ilustrace:
O´Neill, Kevin
Popis:
1× kniha, vázaná, 186 stran, česky
Rozměry:
18 × 27 cm
Rok vydání:
2002