Neil Gaiman - Preludia a nokturna

Preludia a nokturna: Sandman 1

Nakladatel: Crew 2002
Rozebráno
350 Kč
pohlídat

Anotace

Morpheus, Král snů, přichází – v jednom z nejzákladnějších comiců světa. Jeho autora, Neila Gaimana asi není třeba představovat – vrcholný tvůrce žánru „městské fantasy“ už v románech Nikdykde, Hvězdný prach a Američtí bohové předvedl, jak dokáže mixovat horor s poetikou, sadistickou krutost s něhou a zběsilou fantazii s všední realitou. A teď přichází jeho vrcholné dílo – Sandman.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení
Četl jsem Sandmana jako takového a jedním slovem - famózní...
Najlepsia comics book aku som kedy citala..dej je strhujuci,kresby vychytane a Morpheus ocarujuci..verim ze aj vas tento comics dostane a mne neostava len vam ho doporucit a tesit sa na dalsie knihy Sandman..

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Jiné světy a jiné pohledy

(...) Na scénáři Sandmana (první svazek nese název Preludia & Nokturna) je znát, že jej psal beletrista, jenž zná a oceňuje sílu slov, dovede je s rozmyslem vybírat a s maximální úsporností i účinkem používat. Zároveň umí fabulovat velké příběhy, které nejsou ani vzdáleně prvoplánově akční, ale nejsou ani intelektuálně odtažité. (...) Sandman je hluboce lidský, jak jen nejlepší horor, vlastně nejlepší literatura může být.

Zavřete oči, přichází Sandman

(...) Neilu Gaimanovi se společně s kreslíři Samem Keithem a Malcomem Jonesem III podařilo dosáhnout úžasného vypravěčského a výtvarného účinku. (...) Příběh je značně komplikovaný. Gaiman a spol. se totiž pustili do úkolu, který zaměstnává literaturu od úsvitu písemnictví: popsat snový svět. A dlužno dodat, že se jim to daří leckdy mnohem lépe než literárním dílům přímo či nepřímo inspirovaným psychoanalýzou. Právě výběr média jim v tom velmi pomohl. Ukazuje se totiž, že žánr komiksu a jeho způsob vyprávění umožňuje vyjádřit věci, které na čistě doslovné rovině zůstávají nevyslovitelné.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Preludia a nokturna
Autor:
Gaiman, Neil
Nakladatel:
Crew
EAN:
9788086321158, 9788087083130
ISBN:
80-86321-15-0
Doporučená prodejní cena:
389 Kč
Originál:
The Sandman: Preludes and Nocturnes
Překlad:
Janiš, Viktor
Ilustrace:
Dringenberg, Mike, Jones III., Malcolm a Kieth, Sam
Popis:
1× kniha, brožovaná, 240 stran, česky
Rozměry:
16,5 × 25,5 cm
Rok vydání:
2002 (3. vydání)