Michal Kubát - Postkomunismus ...

Postkomunismus a demokracie: Politika ve středovýchodní Evropě

Nakladatel: Dokořán 2003
Rozebráno
131 Kč
pohlídat

Anotace

Tématem knihy je politika v postkomunistických zemích střední a východní Evropy. Hlavní pozornost je věnována institucionálním otázkám vnitřní politiky, a to převážně ze srovnávací perspektivy. Autor mapuje procesy demokratizace a konsolidace demokracie ve zmíněných zemích, dále pak politické systémy a režimy, politické strany a stranické systémy a...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Kde je demokracie?

(...) Hlavním předmětem autorova zájmu je přirozeně konstruování politických systémů v postkomunistické Evropě, přičemž důraz je kladen na institucionální aspekty politiky. Kubát tak již na počátku rozumně - nejen s ohledem na omezený rozsah knihy - upouští od snah zabývat se například sociálními a ekonomickými důsledky transformace. (...) Jedná se vlastně o jakousi "miniencyklopedii" poskytující řadu cenných údajů, k nimž si čtenář v případě potřeby vyhledá doplňující informace ve specializovaných knihách. Kubátova kniha se tak může stát užitečným textem pro rychlý či první vhled do zkoumané problematiky.

Ke studiu

(...) Kubátova studie přehledně shromažďuje základní data o jednotlivých politologických parametrech přechodu od totality k demokracii, jak se projevují v jednotlivých zemích. (...) Různorodé politologické teorie se Kubát snaží spíše relativizovat, než by se přiklonil k té či oné škole - postkomunistické země jsou podle něj vzájemně srovnatelné jen při hrubém zjednodušení. Tomu se on sám většinou vyhýbá.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Postkomunismus a demokracie
Autor:
Kubát, Michal
Nakladatel:
Dokořán
Edice:
Bod
EAN:
9788086569475
ISBN:
80-86569-47-0
Doporučená prodejní cena:
145 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 128 stran, česky
Rozměry:
14 × 20,5 cm
Rok vydání:
2003