Olga Sommerová - O čem ženy nesní 3

O čem ženy nesní 3

Nakladatel: Sláfka 2004
Rozebráno
179 Kč
pohlídat

Anotace

Soubor čtrnácti otevřených, důvěrných a hluboce jímavých příběhů. Autorce se opět podařilo dohlédnout do překvapivě temných hlubin lásky - a na základě inspirativních otázek a upřímných odpovědí zmapovat jednotlivé osudy současných žen.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Tuhle knihu by měli číst všichni. Nechci říkat povinně, protože pak už by to lidi číst nechtěli, ale všichni by měli vědět, jak může skončit láska a ženy, které si neuvědomují vlastní cenu a dovolí mužům, aby s nimi zametali. Třeba by pak ubylo týraných žen, kdyby si mohly přečíst, že tenhle začarovaný kruh rozseknout jde, i když to není snadné. A...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Sny o vlastním pokoji

(...) Sommerová dělá ve své knize v podstatě jednoduchou a prostou věc. Hovoří se čtrnácti ženami, které si až v pozdním věku vydobyly právo na jakousi samostatnost a důstojnost, ovšem po životě plném konfliktů, často násilných, po týrání a ponižování. (...) Sommerová rozhodně není nestranný analytik: vede rozhovory angažovaně, často žasne, nesouhlasí, je jednoznačně na straně zpovídané ženy, i když ona sama své maléry omlouvá. (...) části věnované ženské sexualitě, o které Sommerová mluví se svými partnerkami, jsou cenné právě proto, jak se svou vážnou věcností vymykají frivolně ponižujícímu magazínovému tlachání včetně toho, které, a to je také paradox, konzumují ve velkém právě ženy, možná i čtenářky knih Sommerové.

O čem nesní ani ženy, ani muži

(...) Zatímco první díl autentických výpovědí (původně vzniklých pro filmový dokument) byl rozhodně překvapivý a druhý, vyvolaný reakcemi na první, pozoruhodný, třetí svazek rozhovorů původní záměr neposouvá dál. Vznikl nepochybně proto, že další a další ženy nabízejí autorce svá svědectví a také proto, že čtenářský zájem o tyto osudy je veliký. Tentokrát se však dokumentaristka neubránila jisté návodnosti.
HODNOCENÍ LN: * * *

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
O čem ženy nesní 3
Autor:
Sommerová, Olga
Nakladatel:
Sláfka
EAN:
9788086631134
ISBN:
80-86631-13-3
Doporučená prodejní cena:
199 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 394 stran, česky
Rozměry:
12 × 16,5 cm
Rok vydání:
2004