Jana Renée Friesová - Pevnost mého mládí

Pevnost mého mládí

Rozebráno
170 Kč
pohlídat

Anotace

Autobiograficky laděná knížka o životě, na počátku stráveném v koncentračním táboře. Knížka o jeho hrůzách, ale také o dívce, která právě v Terezíně prožívá kamarádství i první lásku. Knížka plná optimismu a humoru.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení
Ahojky, hodně se zajímám o období 2. sv. války - nejraději čtu vzpomínky hrdinů a hrdinek, kteří holocaust přežili! (nejen oni jsou hrdinové - všichni, co byli v koncentračních táborech uvězněni v nelidských podmínkách, vystavováni ponížení a krutosti ze strany německých zrůd jsou hrdinové) Knížka je krásná, velmi čtivá - patří k tomu veselejšímu v...
Více
Knihu právě čtu, dostala jsem jí od maminky mého přítele, která zná paní Friesovou osobně. Mám knihu i věnováním, což mě velice potěšilo. :-) Překvapilo mě, jak je kniha čtivá a už od samého začátku se od ní nemohu odtrhnout... Moc dobře napsané!
Tuto knihu mohu doporučit všem čtenářům a mohu říci jakéhokoli věku. Je poučná, krásná a díky autorčinu skvělému nadhledu čtivá. Musím přiznat, že v mé rodině, tato kniha koluje a všichni se od ní nemohou odtrhnout.
Z titulu knihy neni uplne jasne, o cem kniha je. Jde o vzpominky autorky na obdobi 2. svetove valky. O zivote Zidovky, o jejim zivote kratce pred deportaci do Terezina a o zivote nejen v Terezine. Dozvite se, jak se se Zidama v koncentracnim tabore a pred jejich deportaci zachazelo, jake zde byly podminky k preziti. Knizka je velice ctiva.
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Pevnost mého mládí
Autor:
Friesová, Jana Renée
Nakladatel:
Nakladatelství Jaroslava Pober
EAN:
9788090360105
ISBN:
80-903601-0-6
Doporučená prodejní cena:
189 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 216 stran, česky
Rozměry:
14 × 20,5 cm
Rok vydání:
2005 (2. upravené vydání)