Květa Legátová - Nic není tak prosté
Snížená cena

Nic není tak prosté

Nakladatel: Pistorius & Olšanská 2006
Rozebráno
44 Kč
pohlídat

Anotace

Květa Legátová si získala čtenáře zejména jako autorka baladických a současně naturalistických příběhů sebraných v povídkové knize Želary (2001), za niž jí byla v roce 2002 udělena Státní cena, a novely Jozova Hanule (2002), jež původně vznikla jako filmový scénář, podle něhož byl natočen film Želary (2003). Dílo Květy Legátové je ovšem mnohem...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Od paní Květy Legátové jsem četla Jozovu Hanuli a Želary, a proto mne obsah této knihy celkem překvapil, ale v dobrém:-); a poručík Ryška je příjemným "průvodcem" touto knihou.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Květa Legátová: Nic není tak prosté

(...) Celkově sympatické hříčky v rámci kriminálního žánru vycházející z tradice detektivek Karla Čapka a Jiřího Marka, u nichž byl zločin záležitostí spíše rodinnou a domáckou a mafiáni a vykutálení podnikatelé s rafinovaně vytunelovanými miliony ještě neexistovali.

Nic není tak prosté

Když vyšel povídkový soubor Želary, mělo se za to, že příběhy zavádějící čtenáře do beskydského prostředí byly autorčinou prvotinou. Hovořil tak i přebal knihy, jehož rukopisu se po několika peripetiích nakonec ujalo nakladatelství Paseka. Po Želarech, za něž Květa Legátová získala Státní cenu za literaturu (2002), následovala nádavkem novela Jozova Hanule, která byla původně napsána jako scénář pro dostatečně známý a oceněný film Ondřeje Trojana.
Celá recenze

Legátové prosté, leč napínavé a čtivé detektivní retro

(...) Žánr detektivního příběhu naplnila Legátová svrchovaně, zcela v tradici těch nejlepších současných českých autorů detektivek. A ačkoliv ne všechny ze čtveřice případů v sobě mají stejný náboj, není důvod pochybovat o oprávněnosti knižního vydání, což vyvrací zlomyslnou domněnku, že teď už by od Legátové vyšla i podprůměrná kuchařka.
MF DNES Příběh 70 % Styl 80 % Celkový dojem 70 %

Legátová nabízí výtečné detektivky

(...) Právě překvapivé vrstvení nových faktů, které okamžitě naprosto jinak nasvítí celou scénu, jednoduchá, přesto působivá psychologická kresba odlišujících se postav i vypravěčský spád činí z této knižní novinky literární událost.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Nic není tak prosté
Autor:
Legátová, Květa
Nakladatel:
Pistorius & Olšanská
EAN:
9788087053027
ISBN:
80-87053-02-8
Doporučená prodejní cena:
219 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 204 stran, česky
Rozměry:
14 × 21 cm
Rok vydání:
2006 (1. vydání)