Kjóka Izumi - Mnich z hory Kója

Mnich z hory Kója

Nakladatel: Zahrada 2007
Rozebráno
116 Kč
pohlídat

Anotace

Při putování pustými horami překonává svatý muž nebezpečné nástrahy, z nichž nejtěžší na něho čeká v osamělé horské chýši, kde žije krásná žena obdařená nadpřirozenými schopnostmi. Po strastiplné cestě se mnich dostává do víru pokušitelské ženské vášně, která podivně kontrastuje s netečnou velebností přírody. Autor přitom ponechává na čtenáři, aby...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Abych neopisoval, co je napsano na obalce knihy a v doslovu. Je to pribeh, ktery prectete jednim dechem. Zpusob psani i zapletka je nevsedni prave proto, ze se jedna o japonskeho autora. Stejne tak je jiny i zpusob toceni japonskych filmu. Hlavni postavu nestavi do pozice zadneho nebojacneho hrdiny, ba naopak. I tim se vam dostane jeho putovani pod kuzi. Nu, co dodat. Urcite si to prectete.
Působivý příběh plný tajemných, strašidelných až hororových motivů, nečekaných podobenství, napínavých dějových zvratů i hlubokých úvah o životě, lidských touhách a slabostech. Podle mě vůbec nejlepší kniha tohoto populárního japonského autora přelomu 19. a 20. století, jehož literární styl bývá v zahraničí označován termínem 'GOTHIC STORIES'.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Příběh mezi bděním a snem. Putování mezi hady, pijavicemi a démony

Japonský spisovatel Izumi Kjóka je českému čtenáři představen svým nejznámějším dílem – novelou Mnich z hory Kója, v níž se mísí prvky tajemných lidových příběhů s vlivy romantismu nebo symbolismu.
Celá recenze

Mnich z hory Kója 1

V dlouhé řadě překladů děl japonské literatury do češtiny přibylo další dílko spisovatele, z jehož díla dosud nic přeloženo nebylo. Izumi Kjóka (1873–1939) se řadí mezi autory populární literatury počátku 20. století.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Mnich z hory Kója
Autor:
Izumi, Kjóka
Nakladatel:
Zahrada
EAN:
9788090305953
ISBN:
978-80-903059-5-3
Doporučená prodejní cena:
129 Kč
Originál:
Kója hidžiri
Překlad:
Levora, Jan
Ilustrace:
Mrázová, Lucie
Popis:
1× kniha, vázaná, 112 stran, česky
Rozměry:
13 × 18 cm
Rok vydání:
2007 (1. vydání)