Lucía Etxebarria - Láska, ...

Láska, zvědavost, prozac a pochybnosti

Nakladatel: Garamond 2007
Rozebráno
214 Kč
pohlídat

Anotace

Román Láska, zvědavost, prozac a pochybnosti zachycuje počátek dospělosti tří povahově odlišných sester, prožívajících po Frankově smrti frenetickou dobu „odzátkování“. Román, přinášející ryze ženský, velmi současný pohled na život, vyjádřený autentickým jazykem, se stal ve Španělsku bestsellerem.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Sestry Gaenovy jsou tři. A mají stejně vyhrocené osudy, jako jiné známé tři sestry A. P. Čechova. Sestry Gaenovy ovšem žijí v Madridu na konci 20. století, ale musejí najít sebe sama a to vůbec není lehké. Cesty všech tří vedou přes léky, drogy, psychiatry, každá z nich je naprosto odlišná a přitom se tolik podobají, protože nelze se nepodobat,...
Více
Velice čtivá kniha o 3 sestrách vyrovnávající se rozdílným způsobem s absenci otce v rodine. Autorka popisuje brilatnim jazykem psychicky vyvoj kazde z nich a ctenare seznamuje s atmosferou ve spanelske spolecnosti po skoncení frankovy diktatury. Rad bych si precetl dalsi dila autorky ale na to si budu muset pockat.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Co tady kurva děláme?

(...) Postavy bojující s novodobými větrnými mlýny promiskuity, domácího násilí, hypoték a prášků na depresi jsou sympatické svou slabostí a zároveň živočišnou touhou problémy vyřešit. Muži a ženy se míjejí, zraňují, přibližují a vzdalují. Sobě navzájem i době, v níž musí žít. Lucía Etxebarria knihu za knihou pokládá přesnější otázky, a navíc je pořád stejně vtipná. A to není málo, protože, když je nám přes třicet, jsme sami a nemůžeme přestat brečet, tak je nejlepší podívat se místo do obrazovky počítače do zrcadla a s Cristinou se zeptat: "Co tady kurva dělám? Kurva co?"

Ona nemá nikdy dost... lásky

(...) Lucía Etxebarria píše lehce, kapitoly ve velmi zdařilém českém překladu plynou... Některé pasáže jsou velmi vtipné a feminismus, silněji projevený v dalších autorčiných knihách, román nijak neústrojně nenabourává - neboť je přirozenou součástí příběhu tří sester. Nejde ale pouze o knihu kratochvilnou, ani o knihu pouze pro ženy, vypráví totiž o vstupu do světa dospělých, a to se týká každého.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Láska, zvědavost, prozac a pochybnosti
Autor:
Etxebarria, Lucía
Nakladatel:
Garamond
Edice:
Transatlantika
EAN:
9788086955711
ISBN:
978-80-86955-71-1
Doporučená prodejní cena:
238 Kč
Originál:
Amor, curiosidad, prozac y dudas
Překlad:
Kloubová, Hana
Popis:
1× kniha, vázaná, 284 stran, česky
Rozměry:
12 × 19 cm
Rok vydání:
2007 (1. vydání)