Saul Bellow - Sebrané povídky I.

Sebrané povídky I.

Nakladatel: Volvox Globator 2007
Rozebráno
269 Kč
pohlídat

Anotace

Kniha představuje první díl povídkového díla držitele Nobelovy ceny za literaturu a Pulitzerovy ceny. Významná část Bellowova díla je obsažena právě v jeho jedinečném povídkovém díle. Bellow v nich popisuje hledání orientace člověka ve spletitostimoderního světa. Jeho vypravěčské umění je invenční, nabízí nesmírně bohaté myšlenkové zázemí stejně...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Melancholický optimista

(...) Ačkoli nesou dva aktuálně vydané svazky titul Sebrané povídky, jde o autorský výběr, který má k úplnosti daleko. Příjemné je, že Bellow zařadil i několik delších novel - brilantní Spojku Bellarosa či Krádež, jež dříve vycházely samostatně (škoda, že tu není i novela Ani den, Bellowův ranější majstrštyk). Narazíme tedy na texty dvojího typu: klasické sevřené povídky jako U řeky svatého Vavřince nebo Podle toho si mě budeš pamatovat a vedle toho spíše otevřené, decentrované prózy, téměř fragmenty románů, které směřují ke všemu, jen ne k pointě. (...) Bellow je svým způsobem autorem jediné knihy a jediného hrdiny. Díky tomu nestojí jeho povídky jako poznámky na okraji vrcholných románů, jako je Herzog či Humboldtův dar; jsou zábavnými variacemi autorových obsedantních motivů.

Nezapomínat je správné

V krátké novele Saula Bellowa Spojka Bellarosa má bezejmenný vypravěč celého příběhu "inherentní paměť", pamatuje si celý svůj život, každý detail, každou větu, již vyslovil či slyšel. Tato jeho schopnost mu vynesla věhlas a určité jmění, čehož využil k založení speciálního ústavu, nesoucího jméno bájné bohyně Mnémosyné, personifikace paměti.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Sebrané povídky I.
Autor:
Bellow, Saul
Nakladatel:
Volvox Globator
Edice:
Arkáda
EAN:
9788072076505
ISBN:
978-80-7207-650-5
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Originál:
Collected Stories
Překlad:
Kondrysová, Eva
Popis:
1× kniha, vázaná, 324 stran, česky
Rozměry:
14 × 20,5 cm
Rok vydání:
2007 (1. vydání)