- Bojovali na ...

Bojovali na všech frontách: Vzpomínky židovských vojáků a odbojářů z druhé světové války

Nakladatel: OS Magen 2007
Rozebráno
180 Kč
pohlídat

Anotace

Osmnáct příběhů, osmnáct osudů. Vyznalo se z nich osmnáct židovských účastníků protinacistického odboje, kteří prožili dobu, jež je pro většinu našich současníků již minulostí. Lidí, které osud zavál jinam než do pekla koncentračních či vyhlazovacích táborů, kde končila většina jejich příbuzných a přátel. Neváhali a postavili se zlu, a psali tak...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Knížka je unikátním projektem, který přináší vzpomínky židovských vojáků a odbojářů. Doplnuje dřívější souhrné práce např. E. Kulky o osobní svědectví. Příběhy reprezentují 5000 československých židů, kteří 'bojovali na všech frontách' v armádách SSSR, VB, USA atd. Myslím si, že potěší každého zájemce o moderní židovské dějiny a 2. světovou válku.
Jde o knížku skromné výpravy, ale zcela unikátní na našem knižním trhu. Mimo známé osudy židovských vojáků jakými jsou Auerbach, Herz, Poláček nebo Kopold, jsem zde objevil doposud nepublikované příběhy domácího doboje jako Kocman a Lorandová. Je to zajímavé doplnění literatury o holocaustu.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Židé, kteří to nevzdali

(...) Kniha je o to cennější, že několik pamětníků zemřelo dříve, než byly jejích vzpomínky vydány. Jedinou vadou na kráse velmi záslužné publikace je poněkud amatérské zpracování (vazba, zlom, použitý papír, špatné reprodukce fotografií, nedbalá korektura apod.). Kniha této důležitosti by asi neměla připomínat samizdat.

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Bojovali na všech frontách
Nakladatel:
OS Magen
EAN:
Doporučená prodejní cena:
200 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 176 stran, česky
Rozměry:
13 × 20 cm
Rok vydání:
2007 (1. vydání)