Eva Staňková, Blanka Vaňková - S kým žirafy snídají

S kým žirafy snídají: Ilustrovaná říkadla pro děti od čtyř let

Nakladatel: Mladá fronta 2007
Rozebráno
179 Kč
pohlídat

Anotace

Vtipná, velmi citlivá a milá knížka s hladce plynoucími verši je hlavně o zvířatech, plná mikropříběhů a ilustrací, které, na rozdíl od většiny „moderních“ dětských knih, vycházejí z tradiční české školy.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(15x)

Vaše hodnocení
...za pěknou knížku. Konečně něco, kde se to nehemží anglickými výrazy. Říkanky mají vtip a spolu s obrázky se skvěle doplňují! Pokud mám nějaké výhrady k této knize, tak snad to, že by mohla být 'tlustší'. Děkuji a hodně spokojených čtenářů!
Jsem dospělá a přece mám ráda pohádky a dětské příběhy. Snad že mám malé děti, které se (aspoň zatím) dožadují pravidelného čtení před spaním. Žirafy nás potěšily všechny, děti obdivují srozumitelné obrázky nakreslené s vtipem a lehkostí a společně pak rozvíjíme příběhy dál. Tak jak jsou barevné obrázky a říkanky, jsou barevné i naše večery. Nic víc, nic míň. Díky.
Do této knížky se u mě začetl PC mág a matemetický génius a prohlásil: 'Tohle musím mít!!!' Už vím, co mu koupím u příležitosti narození právě očekávaného potomka. Je zajímavé, že tahle knížka dokáže oslovit děti i dospělé, dokonce i člověka, jehož obor je naprosto z jiného světa.
I já jsem maminkou čtvrťáčka, vlastně čtvrťačky. A k tomu pětiletého kloučka. U nás doma měla (a stále má) knížka velký úspěch. Básničky s obrázky se tak úžasně doplňují, mají švih a nápad. Jsem nadšená, že se na trhu objevila knížka s obrázky, kterým děti rozumí! Myslím, že podobných knížek na knižních pultech moc není a že Žirafy zalepují...
Více
Děti si ji rychle oblíbily, vždy jim při prohlížení a čtení vykouzlí úsměv na rtech, u některých říkánek se vyloženě řechtají. Nejen, že se líbí dětem, maminkám, i babičky si ji s nadšením přečetly.

Autorky, nenechte se otrávit jednou zapšklou pisatelkou... Mámy čtvrťáka je mi líto. Jestliže v této knížce vidí hloupost, jak ve verších, tak v kresbách, pak je to jen doklad o tom, že ona sama je velmi omezená a do srdíčka jí nepronikne nic jiného, než zloba a zášť. Ale o ní mi až tak nejde, je to její vidění světa a její problém, vychovává-li...

Více
Mě se knížka líbila. Vtipný a hezký text i obrázky! Knihu rozhodně doporučuji pro předškolní i školní děti.
Jsem knižkou nadšen. U dítěte je knížka důležitá pro rozvoj ducha a intelektu. Znám autorku osobně a vím, že to pro 'prachy' rozhodně nedělala. Kdo si něco podobného zkusil, určitě uzná, že mám pravdu. Kdo ne, ať si to zkusí. Rád bych ale hodnotil knihu a ne autorky, jak se to snažila dělat má předřečnice 'máma čtvrťáka'. Z obrázků čiší radost z...
Více
U nás má knížka úspěch, dětem se líbí. A o to jde především.
Doporučuji tuto knížku všem dětem. Je krásná po všech stránkách. Dále doporučuji 'matce čtvrťáka' aby místo kritiky stvořila něco hezčího, má li na to. Obávám se, že ne.
Pěkné obrázky i říkanky.U dětí má velký úspěch,zvířátka nikdy nezklamou.Autorkám děkuji.
Detem se budou líbit legrační básničky
Knížka se dětem moc líbila, je srozumitelná, texty se dobře pamatují

Marně hledám zmiňovanou tradiční českou školu. Texty hloupé tak, že bych se bála je naservírovat svému pětiletému synkovi, aby si nemyslel, že jsem pomatená. A ilustrace jsou rovněž zoufalé. Pokud nechcete kazit vkus svých dětí, toto jim rozhodně nekupujte.

Hloupé, hloupější než verše, co nás učili v základní devítiletce, než co Žáček psal na zakázku pionýrům pro komunisty. Ilustrace jsou 'stvořeny' nejistou, dětskou rukou a přitom se pyšní tím, že je dodala studovaná umělkyně. Skutečně 'dodala': kšeft je kšeft a každá koruna dobrá. Stud i hrdost jdou stranou, když jde o prachy. Proč nevycházejí...

Více
Zobrazit další (12)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
S kým žirafy snídají
Autor:
Staňková, Eva a Vaňková, Blanka
Nakladatel:
Mladá fronta
EAN:
9788020416780
ISBN:
978-80-204-1678-0
Doporučená prodejní cena:
199 Kč
Ilustrace:
Staňková, Eva
Popis:
1× kniha, vázaná, 48 stran, česky
Rozměry:
20 × 23 cm
Rok vydání:
2007 (1. vydání)