Dan Holk - Hry na schovávanou

Hry na schovávanou

Nakladatel: KOTNOV 2008
Rozebráno
117 Kč
pohlídat

Anotace

Hry na schovávanou představují autorovu tvorbu posledních dvou let(2006 - 7).
Dan Holk nachází inspiraci v emotivním prožívání nevšedních i všedních okamžiků, v lásce ke své rodině i k přátelům, v každodenním boji s absurditou a nesnášenlivostí světa, v lidských slabostech i kratochvílích, prostě všude kolem sebe. Je nadšeným pábitelem, sběratelem...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(11x)

Vaše hodnocení
Opravdu milá sbírka - hravá, nápaditá a velmi osobitá. Dane, jdeš doslova se svou kůží na trh a jako červenou nit vnímám básně, které mne fakt oslovily: Báseň na počkání, Ty druhý, Mejm holčičkám, Terezce, ale také Žijte pomalu a Dívenka prostořeká. Jenom pár překlepů nebo chybek by měl možná editor příště odchytnout. Záměrně říkám 'příště', určitě se těším na další tvoje verše.
Myslím, že autor výborně vystihl všední situace nevšedním způsobem. Výborná oddychová četba.
V prvotním nadšení jsem si knížku přečetla hned dvakrát. Pak zůstala trochu zapomenuta v knihovně.Tak mě napadá - jen co budu mít chvilku, hned se k ní vrátím a třeba i něco opíšu do sešitu, kam si už léta zapisuju citáty i úryvky, které mě zaujmou a které dokáží různé životní situace vystihnout líp, než to umím já sama. Autorovi přeju hodně elánu do další sbírky.
Výborně, jen tak dál...
Výborná sbírka klasických básní člověka s největší poetickou duší co znám. V této sbírce začíná být cítit přerod chlapecké duše na duši muže, který i nadále dokáže vychutnávat život plnými doušky a polykat snad všechny krásy běžných dnů tohoto světa. Jen tak dále, Dane!
Už se těšíme na další sbírku :o), jen tak dál...
„Hry na schovávanou“ jsou svěží stejně jako předchozí Danova sbírka veršíků a písničkových textů „Hry se slovy“. Kdykoli a kdekoli namátkou otevřu, tak musím říci, že verše mi mluví z duše, povzbudí a přidají kousek nálady.
Po přečtení díla Hry na schovávanou mě překvapilo jak moc mi autorova poezie mluví z duše. Je to knížka o kterou když v knihovně zavadím tak si znovu přečtu třeba kousíček. Je to totiž knížka pro radost!!!

Autora Dana Holka znám již dlouho, o to víc mne překvapuje - první sbírkou se vyloženě navnadil, a druhou potvrdil svůj smysl pro humor, legraci a rodnou mluvu. Takže čekám na další tvorbu - zraje jako víno (Dan i jeho básně). Katka H.

Při čtení Danovy sbírky cítím nesnesitelnou lehkost bytí, ať život jak chce těžký a trudný je, v jeho verších zvolna ožije.

Dívky jsou víly, ženy mají dost síly a děti, ty z něj šílí.

Jen tak dál, Dando.

Výborně připravená akce škoda , že bylo málo času pohovořit s autory. grafika výborná a text dělá čest autorovi.
Zobrazit další (8)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Hry na schovávanou
Autor:
Holk, Dan
Nakladatel:
KOTNOV
EAN:
9788090388710
ISBN:
978-80-903887-1-0
Doporučená prodejní cena:
130 Kč
Ilustrace:
Otčenášek, Vojtěch
Popis:
1× kniha, brožovaná, 112 stran, česky
Rozměry:
11,5 × 17 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)