Kóbó Abe - Tvář toho druhého
Snížená cena

Tvář toho druhého

Nakladatel: Odeon 2008
Rozebráno
29 Kč
pohlídat

Anotace

Psychologický román s prvky sci-fi je příběhem vědce, jemuž výbuch v laboratoři znetvořil tvář. Přes úsilí lékařů zůstává zohyzděn, takže se mezi lidmi pohybuje jen s obvazem. Neschopen kontaktu s okolím, stává se anonymní, záhadnou bytostí bez tváře. Chce tomu čelit, a proto si vyrobí dokonalou masku, která mu má umožnit návrat mezi lidi. Změněná...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

V zajetí masek

(...) Abe své postavy záměrně nepojmenovává, zpravidla osoby označuje pouze první iniciála. Tím se vymaňuje z japonských reálií a jeho univerzálním hrdinou může být kdokoliv. I proto se o autorovi mluví jako o japonském Kafkovi. Tvář toho druhého tak můžeme chápat především jako alegorii doby. Stačí se jen zamyslet, kolik pomyslných, ale i skutečných masek si lidé nasazují, aby skryli před druhými své nitro a svou skutečnou tvář: " Cožpak to není osud společný všem současníkům ?"

Kóbó Abeho muž bez tváře podruhé

(...) Psychologický román, thriller i vědecko- fantastická novela, ale především úvaha nad základními otázkami existence: tím vším je Tvář toho druhého, román vystudovaného lékaře, japonského prozaika a dramatika, filmového a rozhlasového scenáristy Kóbó Abeho. Ztratit tvář je zvláště v japonské společnosti, zdůrazňující ctnost, důstojnost a hrdost, synonymem smrti. Zvolený námět románu z roku 1964 - následky faktické destrukce obličeje coby nositele identity - vede Kóbó Abeho (1924 - 1993), držitele prestižní Akutagawovy ceny, k celé řadě filozofických otázek a jejich možných řešení.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Tvář toho druhého
Autor:
Abe, Kóbó
Nakladatel:
Odeon
EAN:
9788020712684
ISBN:
978-80-207-1268-4
Doporučená prodejní cena:
259 Kč
Originál:
Tanin no kao
Překlad:
Winkelhöferová, Vlasta
Popis:
1× kniha, vázaná, 288 stran, česky
Rozměry:
13 × 20,5 cm
Rok vydání:
2008 (2. upravené vydání)