George Orwell - Farma zvířat

Farma zvířat

Interpret:  Josef Vinklář
Nakladatel: Radioservis 2009
Farma zvířat

Farma zvířat

314 Kč
Skladem
314 Kč
Farma zvířat

Farma zvířat

249 Kč
Ihned
249 Kč
Rozebráno
254 Kč
pohlídat
Farma zvířat

Farma zvířat

254 Kč
Není v prodeji
254 Kč
pohlídat

Anotace

Dramatizace utopického podobenství George Orwella. Pozoruhodná bajka začíná vzpourou zvířat, která vyženou majitele farmy a začnou si vládnout sama. Zprvu ušlechtilé, idealistické myšlenky o rovnosti, svobodě a blahobytu záhy berou za své a jejich místo postupně zaujme propaganda, nesvoboda a totalitní diktatura. Farmu zvířat Orwell dopsal v roce 1944!
Čte Josef Vinklář.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(8x)

Vaše hodnocení
Klasika v povedeném zjednodušeném překladu s krásnými ilustracemi. Doporučuji i další zjednodušenou knihu vydavatelství Three Thrushes – A Hero of Our Time.
Kniha je pro moji úroveň angličtiny srozumitelná, něco takového tu chybělo.
Byla to moje třetí kniha, kterou jsem četl v angličtině. Pomohla mi rozšířit slovní zásobu a také zlepšit orientaci v gramatice. :-)
Ideální kombinace nesmrtelného literárního díla a "cvičebnice" angličtiny. Příběh prasečího komunismu aplikovaného v prostřední anglické farmy podaný ve zjednodušeném anglickém textu na úrovni pro středně pokročilé studenty, což je přesně můj případ, se mi četl s minimální potřebou použití slovníku. Opravdu se těším se na další knihu od pana Symonse.
Naprosto skvělá knížka pro středně pokročilé anglické studenty. Skvělé ilustrace a dobře formulované věty, které zvládne přečíst právě člověk se středně pokročilou angličtinou. Kniha obsahuje slovník, který je velmi užitečný. Velmi doporučuji.
Nechci se moc opakovat, ale toto dílo mě opravdu nadchlo. Musím se přiznat, že nejsem bůhvíjaký čtenář a mnohé knihy mi trvají o hodně déle, než jiným lidem, ale tato se četla jedním dechem. Jde o suprový popis komunismu jako dokonalé, avšak utopické myšlenky, která se mění v teror. Autor nepoužívá kdovíjak těžký styl psaní, což je taky důvodem...
Více
Farma zvířat je příběh napsaný sice jako bajka, ale je v ní až velmi lidských okamžiků. Vypráví o době ne velmi minulé a veselé.
Jedním slovem výborné, dvěma slovy nádherná knížka. Chytne vás za srdce a už nepustí. Mohu jedině doporučit.
Hodně lidí v knize vidí jen narážky na komunismus, ale jsou to narážky univerzální - i dnešní doba by hodně odpovídala normám animalismu..
Někdo by si mohl myslet, že je to zábavné, jak se 'zvířátka' v této knize chovají, že jsou myšlenky v knize k pobavení, že je to zkrátka celé srandovní pohádka pro děti. Ale chyba lávky, člověk s tímto názorem si asi neuvědomil hloubku té knihy. Nejsou to zvířata (zvlášť prasata), co se chovají neuvěřitelně, to jsou lidi a socialismus!!! A to, co...
Více
Orwell je moderní Leonardo de Vinci, skvělý autor, který předběhl dobu
Kniha, kterou by si měl každý povinně přečíst! Možná by se potom docílilo toho, že by se lidi přestali chovat jako zvířata ...
Zobrazit další (9)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Magazín OKO

Když se z prasat stanou komunisti
Aktuality

Když se z prasat stanou komunisti

Český překlad (Jiří Havelka) vyšel hned rok po vydání, tedy v roce 1946. A to bylo také na víc jak 40 let naposledy, protože jak Farma, tak román 1984 patřily v komunistickém Československu ke knihám ...

 |  Tomáš Weiss

Autor/Autorka

Interpret/Interpretka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Farma zvířat
Autor:
Orwell, George
Nakladatel:
Radioservis
EAN:
8590236081222
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Interpret:
Vinklář, Josef
Popis:
1× CD, délka 4 hod. 4 min., česky
Rok vydání:
2009