Quentin Tarantino - Hanebný pancharti

Hanebný pancharti

Nakladatel: Mladá fronta 2009
Rozebráno
224 Kč
pohlídat

Anotace

Partička Židů řádí v okupované Francii mezi nacistickými důstojníky, až nažene hrůzu i samotnému Hitlerovi. Scénář k Tarantinově filmu, oceněnému na filmovém festivalu v Cannes. Čtenář si může vychutnat šťavnaté dialogy a nahlédnout pod pokličku v tvůrčí dílně tohoto geniálního vizuálního kuchaře. Některé popisy i vtipné dialogy jistě obohatí slovník nejen fanoušků kultovního režiséra.

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Když Apači válčí s UFA

(...) To, co je radikálně nepřehlédnutelné při samostatném čtení, je základní posun, který vás v kině překvapí možná nejvíce. Tarantino se totiž rozhodl oproti historickým skutečnostem ukončit válku dříve. A to v kině uprostřed Paříže, které se nápadně podobá společnosti Gaumont. Kapitola pátá, kterou filmové dílo vrcholí, je i ve scénáři kapitolou poslední. Operace kino, jak se jmenuje úmysl vyhodit sál s celým kinem, kde se shromáždí všichni potentáti, je tu dovedena do krvavého konce. Tarantinovi se tu mistrovsky povedlo porazit oba znepřátelené tábory. A nejen to: svůj úmysl dovedl do konce ve formě psané, ale i vizuální.

Co ve filmu chybí, doplní knížka

(...) K premiéře Hanebných panchartů vychází v nakladatelství Mladá fronta pod stejným názvem původní scénář od Quentina Tarantina. "Obsahuje pár scén, které ve filmu chybějí a z nichž se dá lépe vyčíst motivace postav," říká Petr Zenkl, který text překládal takříkajíc "naslepo". Film, k němuž dělal i titulky, totiž sám viděl poprvé celý až týden před premiérou. To už byla knižní podoba scénáře na světě. (...) Co je v ní navíc? Na rozdíl od filmu tu vysvětluje "Lovec Židů", proč prchající Šošanu nezastřelil - včetně žertu "možná uprchne do Ameriky a stane se prezidentkou Spojených států". Scénář také objasní, jak se židovská dívka na útěku mohla stát majitelkou pařížského kina, a přidává retro dalšího z "panchartů" včetně ženského jména vepsaného na jeho vražedné baseballové pálce. (...) Gramatika však podle překladatele výsledný film neovlivní. "V knize jsou i okamžiky, které na plátně chybějí, naopak ve filmu je navíc výtečná a nečekaně volená hudba.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Hanebný pancharti
Autor:
Tarantino, Quentin
Nakladatel:
Mladá fronta
EAN:
9788020420978
ISBN:
978-80-204-2097-8
Doporučená prodejní cena:
249 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 240 stran, česky
Rozměry:
13,5 × 20,5 cm
Rok vydání:
2009 (1. vydání)