Tereza Říčanová - Noemova archa

Noemova archa

Nakladatel: Baobab 2010
Zlatá stuha 2011

Rozebráno
215 Kč
pohlídat

Anotace

Obrazové album, které podle starodávného biblického příběhu a událostí na vlastním dvoře nakreslila Tereza Říčanová, nechává znovu ožít příběh o záchraně Noema a jeho rodiny. Ilustrace vyprávějí o časech před potopou, o andělu zvěstovateli, Noemově rodině, potopě, záchraně Archy a nové úmluvě mezi Bohem a lidmi. Autorka zvolila pro své vyprávění...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Noemova archa

Víte, proč se na světě objevila duha? Tajemství příchodu nebeské skluzavky rozluští naši nejmenší v silně expresivním ztvárnění obrazového alba výtvarnice Terezy Říčanové Noemova archa. Bilderbuch sídlící v mystickém odkazu dávných časů s průniky božské perspektivy i pomíjivé substance současnosti uvádí na knižní trh autorčino kmenové nakladatelství Baobab.
Celá recenze

Duha je až nakonec

(...) Ta poslední knížka Noemova archa anebo příběh o potopě světa je psána "tenkým štětcem Rotmarder", namáčeným do temperových barev. Příběh je inspirován jedním z těch dávných biblických dějů, stejně jako pozorováním života různého zvířectva a jistě i vlastních dětí "na vlastním dvorku", jak říká sama autorka, A celé to vyprávění začíná takhle: "... svět byl zkažený a žily na něm bezcitné stvůry." Právě takováto bezcitná stvůra, vyvedená v modré barvě, tu na kusy trhá něžnou holubičku. A holubičkou jeden z těch nejstarších příběhů pochopitelně i končí. Mezitím se odehraje ve dvacítce obrazů převyprávěný děj, ty kresby jsou plné barev, pohybu a vzruchu, místy je vyprávění malounko strašidelné. Vždyť to nejzapomenutější místo celé legendy je zřejmě pasáž, kdy lidé i zvířata museli být v lodi uvězněni i rok poté, co vody opadly a zem vyschla. A leccos se ještě mohlo zvrátit... Nakonec se ale stejně ukázala duha.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Noemova archa
Autor:
Říčanová, Tereza
Nakladatel:
Baobab
EAN:
9788087060377
ISBN:
978-80870-60-37-7
Doporučená prodejní cena:
239 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 32 stran, česky
Rozměry:
23 × 31 cm
Rok vydání:
2010