Petra Hůlová - Stanice Tajga
Ke stažení Info OKO

Stanice Tajga

Nakladatel: Torst 2011
Ihned
158 Kč

Anotace

Pátý román Petry Hůlové – autorky Paměti mojí babičce či Umělohmotného třípokoje – je román dobrodružný a až detektivně napínavý. Propojují se v něm různé doby, světadíly, kulturní prostředí, hodnotové žebříčky a povahy. Z Dánska přecházíme na sovětskou a posléze ruskou Sibiř a vracíme se zpět, tutéž skutečnost vidíme očima mužů i žen, vzdělanců i...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(8x)

Vaše hodnocení

Nejlepší kniha co jsem za poslední rok přečetla. A zatím nejlepší od Petry Hůlové, těším se na další. Všem doporučuji, nudit se nebudete, navíc se velmi dobře čte díky krásnému jazyku.

Skvělá kniha - rozhodně stojí za přečtění! Hodnotím ještě lépe než Paměť mojí babičky.
Opravdu poutavá kniha, po Paměti mojí babičce v pořadí druhá kniha od této autorky, která mne zcela pohltila. A myslím, že tyto 2 knihy opravdu patří ke špičce soudobé české literatury. Za stejnou cenu jako nová kniha Viewegha Román pro muže, ale kvalita je někde jinde. Jak sám Viewegh v románu píše (volně parafrázuji): soudobého literárního dění...
Více
Je to velmi zajímavě poskládaná kniha. Poutavá, i když místy náročná na pochopení (zvyky sibiřských domorodců).
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Škvoreckého cena odjíždí do Stanice Tajga

(...) Literární Cenu Josefa Škvoreckého získala včera večer devětadvacetiletá spisovatelka Petra Hůlová za svůj román Stanice Tajga. Ze všech nominovaných, mezi nimiž nechyběl Jiří Dědeček, Emil Hakl, Iva Procházková nebo Jaroslav Rudiš, je podle porotců nejzralejší autorkou. "Stanice Tajga je druhou velkou prózou Petry Hůlové.

Stanice Tajga

Asociací, které se vám při četbě knihy vybaví, může být relativně mnoho. Začněme hned obálkou připomínající nejedno komunistické vydání povinné četby na prvním stupni ZŠ (např. Gajdarova Čuka a Geka), či samotným názvem: Stanice Tajga – Stanice bouřná. S nedávno zesnuvším Čingizem Ajtmatovem Hůlová nemá společný pouze název, ale i ideu vycházející především z víry v dobro člověka, v jeho vnitřní krásu a humanismus.
Celá recenze

Sibiřská tajga přes matný sklo

(...) Petra Hůlová utkala svoji novou prózu opět v duchu, který suverénně demonstruje od své prvotiny, tj. v duchu postmoderního vyprávění: svedla dohromady jak různé žánry - text hravě osciluje mezi detektivním příběhem, kronikou a etnografickou studií - tak četné postavy minimálně tří generací. Aktéři jejího příběhu si přehazují děj jako horký brambor, a to natolik rafinovaně, že hlavními hrdiny jsou buď všichni, anebo nikdo.

Magazín OKO

TV Kosmas

Už brzy nový román Petry Hůlové Macocha

 
 |  Tomáš Weiss

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Stanice Tajga
Autor:
Hůlová, Petra
Nakladatel:
Torst
EAN:
Doporučená prodejní cena:
158 Kč
Popis:
Elektronická kniha, 340 stran, bez zabezpečení DRM, 0,5 MB ePUB ePUB, 0,7 MB Mobi Mobi, česky
Rok vydání:
2011