Velký český kuchařský lexikon

Nakladatel:  Dauphin 2012
Ihned
298 Kč
238 Kč

Anotace

Nové vydání monumentálního díla, které vyšlo poprvé v roce 1939 a jehož autorem je legendární šéfkuchař Grandhotelu Steiner. Kniha knih českých kuchařů, aristokratů a snobů - více než 5000 receptů aristokracie, bohatých měšťanů, slavných šéfkuchařů velkých hotelů a proslulých restaurací, úspěšných umělců a v neposlední řadě i snobů a zbohatlíků.
Výběr pokrmů, od předkrmů a polévek až k moučníkům,...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Josef Bittermann

Josef Bittermann byl dlouhá léta legendárním šéfkuchařem Grandhotelu Steiner v Králodvorské 4 (za Obecním domem). Jeho Český kuchařský lexikon – podle české kuchyně a kuchyně jiných národů vyšel v roce 1939 a pak v roce 1967, krutě cenzurován. Grand hotel Steiner dosáhl ihned po svém otevření roku 1925 (jinde se uvádí otevření hotelu k roku 1927) mezinárodní proslulosti a byl nejlepší adresou v Praze. Byl označován za "první moderní hotel v Praze". Tehdy byl dům soukromým majetkem rodiny Steinerových a k jeho stálým hostům náleželi prominenti z okruhu kultury, šlechty, politiky a hospodářství.

Celý medailonek
Do oblíbených
Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Kategorie a témata

Bibliografické údaje

Název:
Velký český kuchařský lexikon
Autor:
Bittermann, Josef
Nakladatel:
Dauphin
EAN:
9788072725144
ISBN:
Popis:
Elektronická kniha, 784 stran, bez zabezpečení DRM, 4,9 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2012