Tomáš Macek - Příběhy Staré dámy

Příběhy Staré dámy: Sto ročníků Tour de France

Nakladatel: Prostor 2015
Příběhy Staré dámy

Příběhy Staré dámy

1 077 Kč
Skladem
1 077 Kč
Příběhy Staré dámy

Příběhy Staré dámy

897 Kč
Rozebráno
897 Kč
pohlídat
Příběhy Staré dámy

Příběhy Staré dámy

897 Kč
Rozebráno
897 Kč
pohlídat
Rozebráno
807 Kč
pohlídat
Příběhy Staré dámy

Příběhy Staré dámy

537 Kč
Rozebráno
537 Kč
pohlídat
Příběhy Staré dámy

Příběhy Staré dámy

422 Kč
Rozebráno
422 Kč
pohlídat

Anotace

Tato kniha by měla zaplnit dosud prázdné místo na českém trhu, na němž neexistuje žádná kniha, zabývající se historií nejslavnějšího cyklistického závodu Tour de France. Ten je přitom v posledních letech v Česku stále populárnější, nejen kvůli startům Romana Kreuzigera, ale i díky přímým přenosům, jež kromě Eurosportu začala předloni vysílat i...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Poslouchala jsem jako audioknihu, výborně namluveno. Ale zjistila jsem, že jakožto naprostý nezájemce o Tour de France mi nic neříkají osobnosti, o kterých je řeč, neznám souvislosti jednotlivých historek a jaksi mi to je vcelku jedno, tedy mne to nijak nezaujalo. Fanoušky cyklistiky, Tour de France a osobností tohoto sportu to ale určitě potěší,...
Více
Mám jí jako klasickou knihu i jako e-book. Jen škoda, že tam ještě není letošní (2013) ročník, který byl opět velmi dramatický i s ohledem na Českou účast.
Jako fanoušek silniční cyklistiky, jsem si tuto knihu nemohl nechat ujít a udělal jsem velmi dobře. Je neuvěřitelné číst o všech těch příbězích. Skvělá kniha, která jistě potěší, nejen, fanouška cyklistiky.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Kniha víc než jen o kolech

Rozsáhlá monografie o Tour de France vypráví o proměnách tohoto světa, o statečnosti, vůli, svobodě, i o iluzích a marnosti. Tomáš Macek rozšířil žánr sportovně orientované non fiction, ale nepozorovaně se projevil také jako nadějný autor krásné literatury.
Celá recenze

Co kapitola, to drama. Strhující kniha o historii Tour de France

(...) Jeho historii shrnul sportovní redaktor MF DNES Tomáš Macek v knize Příběhy staré dámy – sto ročníků Tour de France. V knize tak strhující, že vlastně ani nevadí občasný sportovní žargon nebo klišé stylu "světe, div se". (...) Při čtení se neustále vkrádá otázka, proč tolik mužů tu křížovou cestu podstupuje. Peníze? Jistě, je rozdíl mezi třemi tisíci franků, které dostal vítěz prvního ročníku Maurice Garin, a milionovými příjmy dnešních hvězd pelotonu. Ale nejde jen o ně. Navzdory líčeným podrazům a tragédiím Macek odpověď dává: prostě to chtějí dokázat. Proto jeho kniha vůbec nevyznívá pesimisticky. A proto Tour pokračuje. Stý ročník začíná 29. června na Korsice.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Příběhy Staré dámy
Autor:
Macek, Tomáš
Nakladatel:
Prostor
Edice:
Obzor
EAN:
9788072603190
ISBN:
978-80-7260-319-0
Doporučená prodejní cena:
897 Kč
Popis:
1× kniha, flexi, 638 stran, česky
Rozměry:
17 × 24 cm
Rok vydání:
2015 (3. vydání)