Magdalena Beranová - Jídlo a pití v ...

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

Nakladatel:  Academia 2015
Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

495 Kč
446 Kč
Rozebráno
-10%
495 Kč
446 Kč
Rozebráno
Na prodejnách 
Možné zakoupit na následujících prodejnách (za běžnou cenu bez internetové slevy):
Stav skladu na prodejnách bez záruky.
-10%
495 Kč
446 Kč
pohlídat

Anotace

Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení
Je to úplne úžasná kniha! Spája v sebe takmer nemožné: je dosť vedecká a exaktná a zároveň sa číta ako detektívka od Agathy Christie. Keď som si ju kúpila, mala som pár dní pred odovzdaním diplomky a vôbec som nemala čas čítať, napriek tomu som sa od nej nemohla na pár hodín odtrhnúť. Bola som prekvapená, koľko tradícií, ktoré v našej rodine...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Lid obecný masem živ jest

(...) V době, kdy je knedlík považován za původní českou specialitu a Czech-Tourism investuje do kampaně za české jídlo a mezi typické pokrmy zařazuje rajskou omáčku s kečupem, působí poučený text paní Beranové, nabitý prověřenými fakty a podložený tisícovkami zdrojů, jako oblažující digestiv. Především rozptyluje bludy o tom, jak naši předkové trpěli nejen pod feudálním bičem, ale též mizernou výživou. (...) Knihu doplňuje řada původních receptů, počínaje pivní polévkou přes kuře se svatojánskými jahodami, jelení játra na studeno v hořčici, jeřábky a dropy ve žluté omáčce až po kyselici čtyř barev z kaprů či veverky v omáčce z povidel, hrozinek, jater a sladkého vína.

Autor/Autorka

Kategorie a témata

Bibliografické údaje

Název:
Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
Autor:
Beranová, Magdalena
Nakladatel:
Academia
EAN:
9788020024985
ISBN:
978-80-200-2498-5
Popis:
1× kniha, vázaná, 556 stran, česky
Rozměry:
13,5 × 20,7 cm
Rok vydání:
2015 (3. vydání)