Lovci vran

Nakladatel: Paseka 2015
Není v prodeji
149 Kč
pohlídat

Anotace

Píše se počátek roku 1846 a Timothy Wilde je posilou nově vzniklého newyorského policejního sboru, kde se specializuje na řešení zdánlivě nevysvětlitelných případů. Jednoho dne k němu vtrhne půvabná míšenka Lucy a prosí o pomoc. Lovci uprchlých otroků si podle ní přivydělávají únosem svobodných občanů, kteří jsou poté odvlečeni na Jih a tam znovu...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Zločiny starého New Yorku

(...) Rasové téma je samo o sobě přitažlivé, a jakkoli je již mnohokrát zpracované na různé způsoby, podařilo se Fayeové najít zajímavý úhel. I když na první pohled píše historické detektivní romány, jsou její knihy neskrývaně politické. Nejde jí jen o zločin jako takový, ale podává žalobu na celý systém, ukazuje na propojení politiky s nezákonností. Nečekaně aktuální je připomenutím imigrantské otázky, která obzvlášť rezonuje se současnou situací. V druhé polovině čtyřicátých let devatenáctého století byl totiž New York jedním z cílů ekonomické imigrantské vlny Irů a tento problém se vine celým románem. Fayeová zdařile popisuje rozdílné pocity obyvatel - nejistotu, nevraživost, strach: „Okna domu byla zakrytá. Ne černými závěsy, ale silnými dřevěnými okenicemi s těžkými zámky. Prázdné domy bývají takto zabezpečené, aby je neobsadilo šedesát nebo sedmdesát Irů, kteří si pak zatopí vaší pohovkou.“ Nepoukazuje pouze na to, že se historie opakuje, ale také že emoce jsou přenosné, respektive nemění se v závislosti na čase, pokud se vznítí za podobných podmínek.

RECENZE: Co je dobro a zlo?

(...) Černá a bílá, tentokrát doslova, se střetávají v historické detektivce Američanky Lyndsay Fayeové. New York, rok 1846. Ve městě plném zločinu a nezaměstnaných hladových Irů nedávno vznikl nový policejní sbor. Mezi jeho členy, jimž se podle jejich označení říká měděná hvězda, je i Timothy Wilde. Dal se k policii proto, že se považuje za obránce těch, kdo si podle něj obranu zaslouží. Patří mezi ně i Lucy, půvabná míšenka, jež tvrdí, že ve městě řádí „lovci vran“ – muži, kteří se zaštiťují vracením uprchlých otroků na Jih, ale ve skutečnosti unášejí svobodné černé newyorské občany. Bojí se, že takový osud čeká i její rodinu. A pak Lucy zmizí... Fayeová výtečně vylíčila policejní pátrání z doby, která neznala otisky prstů a DNA, a současně napsala vášnivou obžalobu otrokářství.

Recenze: Únosy svobodných občanů otřásly New Yorkem. Za vším stojí Lovci vran

(...) Lovci vran jsou druhou knihou v sérii o newyorském policistovi Timothym Wildovi. První díl – Bohové Gothamu – zaznamenal ohromný úspěch mezi čtenáři i kritiky a byl nominován na několik literárních cen. Ovšem její další počin je ještě o něco povedenější. Autorka se v něm zdá uvolněnější, je si jistá v kramflecích a kniha nepůsobí tak těžce vydřená k dokonalosti. (...) Nejsilnější stránkou celé knihy je schopnost Lyndsay Faye vyprávět strhující příběh, jehož základy stojí na opravdových událostech, o kterých psal tehdy i tisk. Její vyprávění má charakter, který mnohé knihy dneška postrádají. Autorka dokázala vykreslit příběh zmaru a na pozadí, které v člověku dokáže vyvolat tíseň nebo zhnusení. Přesto je kniha Lovci vran uchvacující čtení, které se nedá jen tak snad odložit.

Lindsay Fayová se vrací k počátkům newyorské policie a otrokářství

České vydání románu Lindsay Fayové Bohové z Gothamu připomínalo zjevení oslnivé komety. Detektivka z divokých počátků newyorské policie v polovině 19. století přinesla svěží změnu na trh přetékající severskými psychopaty a supermoderními agenty. Po roce je kometa zpátky, opět v zářivé formě. (...) Stejně jako v předcházejícím románu Bohové Gothamu vykresluje autorka i v této historické detektivce fascinující a autentický obraz americké metropole poloviny 19. století a dokazuje, že je vypravěčkou strhujících příběhů s tajemstvím. Na díle Lindsay Fayové je znát pečlivá příprava

Magazín OKO

Rádio Kosmas

Knižní hitparáda Miloně Čepelky

 
 |  Miloň Čepelka

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Lovci vran
Autor:
Fayeová, Lyndsay
Nakladatel:
Paseka
EAN:
Doporučená prodejní cena:
149 Kč
Originál:
Seven for a Secret
Překlad:
Prokop, Michal
Popis:
Elektronická kniha, 393 stran, bez zabezpečení DRM, 1,6 MB ePUB ePUB, 3,6 MB Mobi Mobi, 1,9 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2015