Sráči

Nakladatel: Paseka 2017
Není v prodeji
149 Kč
pohlídat

Anotace

V polovině devadesátých let byl Billy Graves jedním ze skupiny policistů zvyklých čelit zločinu v Jižním Bronxu podle hesla „účel světí prostředky“. Poté co mu vyhlídky na postup pokazilo neúmyslné postřelení desetiletého chlapce, pracuje dnes jako seržant v manhattanské noční hlídce připravující podklady pro vyšetřovatele v denní službě.
...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení
Možná jsem se na knihu nemohla pořádně koncentrovat, možná mě moc nebavilo, každopádně jsem se s ní dost dlouho trápila. Když jsem pak konečně přečetla poslední stránku, ulevilo se mi. Ne že by to byla špatná kniha, ale mě jednoduše nesedla.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Balada o policajtech

Thriller Richarda Price je v zásadě omezen na policejní sbor: odtud se rekrutují hrdinové, padouši a obecně postavy dosti nejednoznačné. Dvě hlavní linky se odehrávají na pozadí rutiny noční směny s mnoha banálními a zbytečnými, ale o to smutnějšími zločiny.
Celá recenze

Co tíží svědomí vyšetřovatelů? Sráči mistra detektivky Richarda Price vyšli ve skvělém českém překladu

(...) Richard Price bývá oceňován za propracované portréty městského prostředí. Některé jsou fiktivní, jiné reálné, autor vlastně nabízí studii drsného života velkoměsta, v mnoha ohledech podobnou znepokojivým panoramatům amerického autora krimi Jamese Ellroye. Píše o vyloučených lokalitách, válce gangů či odlidštění džungle.

Price není tak drsný jako Ellroy, o to je ale rafinovanější. Prostředí "sráčů" v knize ustupuje do pozadí a stává se plátnem, na kterém autor buduje spleť příběhů.

Hned první stránka českého čtenáře pobaví aktuálností: "Nenáviděl zákon o zákazu kouření. Přinesl jenom problémy – noční hluk, který obtěžoval sousedy, prostor pro nabušené týpky se zadkem otlačeným od vysedávání u baru, aby konečně mohli po někom vystartovat, záplavu radiotaxíků a limuzín po službě, které troubily jako o život ve snaze trhnout rito."

Priceova detektivka je strhující a od nakladatele jde o vynikající tah, jak autora představit tuzemskému čtenáři.

Překlad Pavla Dominika je precizní, nápaditý a prokazuje takový cit pro úrovně hovorové češtiny, že Priceova mluva působí i v překladu naprosto přirozeně.

RECENZE: Opravdu velký americký román se v češtině jmenuje Sráči

(...) Výborný thriller? Jistě, ale Sráči jsou něčím víc. Do mizerné krajiny jistých čtvrtí velkoměsta s gangy mladistvých a obligátními přepadeními umístil Price propletené životy fascinujících postav, jejich častých trablů a řídkých radostí. V komplikovaném vyprávění akční sekvence střídají psychologické momenty a chvíle pochopení i surovosti. (...) Nakladatelství Paseka, jež Sráče vydalo, cituje na obálce výrok jednoho z nejznámějších amerických autorů kriminální literatury Dennise Lehanea: „Velký americký román.“ Sráči jím opravdu jsou a stojí za to, aby jim věnovali pozornost i čtenáři, kteří obvykle tomuto žánru neholdují.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Sráči
Autor:
Price, Richard
Nakladatel:
Paseka
EAN:
Doporučená prodejní cena:
149 Kč
Originál:
The Whites
Překlad:
Dominik, Pavel
Popis:
Elektronická kniha, 355 stran, bez zabezpečení DRM, 0,8 MB ePUB ePUB, 1,8 MB Mobi Mobi, 1,5 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2017