Jo Nesbo - Království

Království

Nakladatel: KNIHA ZLÍN 2020
Království

Království

449 Kč
Skladem
449 Kč
Rozebráno
404 Kč
pohlídat
The Kingdom

The Kingdom

242 Kč
Rozebráno
242 Kč
pohlídat
The Kingdom

The Kingdom

215 Kč
Rozebráno
215 Kč
pohlídat

Anotace

Dva bratři. Jedno království. Nespočet tajemství.

Do zapadlé vsi v norských horách se z ciziny vrací zdejší rodák Carl Opgard a přiváží s sebou návrh na výstavbu luxusního wellness hotelu. Jeho bratr Roy se těší, že v malém hospodářství, kde oba vyrůstali, bude konečně živěji. Jenže Carl s sebou přináší také velké problémy a jako vždy spoléhá...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(6x)

Vaše hodnocení
Oproštěn a zbaven prokletí policajta Holea přichází opravdové detektivní literární KRÁLOSTVÍ na úrovni klasiky ala Zločin a trest. Knihu jsem četl s hudebním doprovodem J.J. Calea.
Další parádní jonesbovka. Počáteční volné vyprávění dostává rychlý spád a překvapivou zápletku. Vzájemná bratrská láska začíná mít trhliny. Ich forma vyprávění je svěží, kapitoly krátké. V polovině knihy nelze přestat číst.
Moc příjemný poslech (audiokniha). Rodinné drama, které bobtná pod povrchem a ty jen čekáš, co bude. Já se teda nenudila. Těmi dvěma bratry a ženou mi to jemně připomínalo Sílu psa nebo Ztracený v pustině. Amerika, Austrálie nebo tady Norsko, všechno má něco do sebe a místní poměry: dobře napsané se pro mě vždycky přibližují nejvyššímu hodnocení....
Více
Nesbo už je zkušený autor a jeho literární styl i způsob, jakým rozvíjí příběh, postupně vykrystalizovaly. Román vlastně nemá žádnou hlavní postavu - detektiva, dramatický příběh vypráví jeden z jeho hlavních aktérů a v tom je kniha jiná než klasické nesboovky.
Nesbo je můj nejoblíbenější autor a zraje jak víno.Království je výborné, napínavé čtení a už se těším na další jeho počin.
Zobrazit další (2)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Království bratrů Opgardových

Statek vysoko v norských horách, sníh, vítr, kamení a dva bratři, které tíží společné tajemství. Království Joa Nesbøho je příběh o síle rodinných pout a marné snaze neopakovat chyby minulosti. Autor se v něm vzdaluje svému obvyklému žánru; ze všech jeho knih je Království nejméně detektivka a nejvíc klasický společenský román.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Království
Autor:
Nesbo, Jo
Nakladatel:
KNIHA ZLÍN
EAN:
9788076620681
ISBN:
978-80-7662-068-1
Doporučená prodejní cena:
449 Kč
Originál:
Kongeriket
Překlad:
Krištůfková, Kateřina
Popis:
1× kniha, vázaná, 595 stran, česky
Rozměry:
14 × 20,5 cm
Rok vydání:
2020 (1. vydání)