Carmen Kornová - Dcery nové doby
Ke stažení

Dcery nové doby: Sága jednoho století - díl první

Interpret:  Jana Stryková
Nakladatel: Tympanum 2021
Ihned
399 Kč

Anotace

Henny Godhusenové je devatenáct, má už za sebou první světovou válku a právě nastupuje na hamburskou ženskou kliniku Finkenau, aby se vyškolila na porodní asistentku. Jejím cílem je totiž pomáhat na svět nové, podle ní mírumilovné, generaci. Po strastiplné válce je nyní konečně mír a Henny pociťuje velkou touhu po životě. Její osudy se prolínají s...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Henny, Käthe, Lina a Ida. Čtyři poněkud nesourodé přítelkyně narozené na začátku krásného dvacátého století v Hamburku. Čtyři mladé ženy, které se jako tolik jiných těší na nový život po skončené vyčerpávající válce. Čtvery různé životní podmínky, čtyři odlišné charaktery, jejichž osudy se prolínají.
Tento román je prvním dílem trilogie o...
Více
Tento román je prezentován jako „německé Geniální přítelkyně“- ale kvalit a hloubky díla spisovatelky Ferrante rozhodně nedosahuje.
V prvním díle „ságy jednoho století“ autorka představuje osudy čtyř žen z rozdílného sociálního prostředí meziválečného Německa až do r. 1948. osobně bych dala přednost vykreslení dané doby očima jedné...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

O síle „obyčejných žen“ v nejtemnějším období Německa

Románová trilogie provází osobními příběhy čtyř žen a jejich nejbližších na pozadí dramatických dějin dvacátého století. První díl Dcer nové doby se odehrává od konce první světové války do poloviny století v Hamburku, městě, které dnes už v podobě, jak ji líčí román, neexistuje. I díky výborné znalosti místopisu, brilantně zachycené celospolečenské náladě a propracované psychologii nesklouzává sága k přílišné nostalgii ani zbytečné brutalitě. Druhý díl bestselleru u nás vyjde na jaře.
Celá recenze

KORNOVÁ KŘÍSÍ SOCIÁLNÍ ROMÁN

(...) Dcery nové doby jsou neobyčejně zajímavou knihou. Do dobře vystavěného kvartetu osobních příběhů Kornová nevtíravě integruje pozoruhodné historické detaily a daří se jí čtivě postihnout asi nejtemnější období německých dějin. Zároveň – a to je příjemné – se kniha nenese v moralizujícím tónu a postavy nejsou jen figurkami na šachovnici, s nimiž autor hýbe, aby docílil nějakého sdělení. Jsou to věrohodné lidské bytosti, které prožívají své životy na pozadí velmi pochmurné společenské atmosféry. Dcery nové doby asi nebudou mít tak fenomenální celosvětový úspěch jako výše zmíněná sága Eleny Ferrante, ale zcela rozhodně by neměly zapadnout. Byla by to škoda.

Autor/Autorka

Interpret/Interpretka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Dcery nové doby
Autor:
Kornová, Carmen
Nakladatel:
Tympanum
Edice:
Astra /PROSTOR/
EAN:
8595693456088
Doporučená prodejní cena:
399 Kč
Překlad:
Kufnerová, Zlata
Interpret:
Stryková, Jana
Popis:
AudioKniha ke stažení, 54 x mp3, délka 16 hod. 2 min., velikost 877,7 MB, česky
Rok vydání:
2021