James O´Barr - Vrána
Doručení po ČR zdarma

Vrána

Nakladatel: Comics Centrum 2021
Není skladem
1 080 Kč
pohlídat
Vrána

Vrána

593 Kč
Rozebráno
593 Kč
pohlídat
Vrána

Vrána

339 Kč
Rozebráno
339 Kč
pohlídat
Vrána

Vrána

269 Kč
Rozebráno
269 Kč
pohlídat

Anotace

KNIHA VYCHÁZÍ POPRVÉ VE VELKOFORMÁTOVÉM VYDÁNÍ!
James O’Barr přenesením svého utrpení a žalu do kreseb stvořil Vránu – očistný příběh Erika, který se vrátil ze záhrobí, aby se pomstil pouličnímu gangu za svoji smrt a za smrt své snoubenky. Příběh si rychle získal čtenáře po celém světě a věhlas mu dodala filmová adaptace, při jejímž natáčení nešťastnou náhodou zemřel herec Brandon Lee.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení
Kniha je plná flashbacků, které vám pomůžou pochopit, co se to vlastně děje. A proč je ten svalnatý chlapík tak naštvaný. Nemůžete se mu divit, naopak ho budete chápat. Aneb romantický příběh o tom, jak soucítit s někým, kdo je schopen bez mrknutí oka zabít. Je to trochu nadsázka, ale sami uvidíte, že vám to nebude proti srsti.

Skvělá...
Více
Vrána je skvělá kniha, do níž O'Barr převedl svou ztracenou lásku i získanou bolest, pocit bezmoci a výčitky. Je to nesmírně silná kniha, která člověka nenechává chladným. Už proto si zaslouží plné hodnocení. Je také dobře, že nakonec vyšla i v původně plánované podobě. Nicméně pokud máte doma některé z předchozích českých vydání, zjistíte, že...
Více
Nic krásnějšího jsem nečetla. Strašně krásné vyjadření lásky mezi dvěma lidmi. Myslím že za ty peníze opravdu stojí, prostě je tam vidět že to bylo psáno jako osobní vyjádření vlastních pocitů.
nádherný kompaktní dílo....je u mě z komiksů na špičce žebříčku...hned za ním je Sandman....
Děj je děsivě jednoduchý, moc důležitého se tady toho taky nenamluví - ATMOSFÉRA JE VŠÍM. Zmar, zkáza,zoufalství smutek,návraty do šťastnější minulosti. Jiná kresba než na jakou jste byli kdy zvyklí. Poprvé skvělé a pak už jen lepší každým dalším čtením.
Skvělé dílo s ještě lepší atmosférou. Pro mě je to nejlepší komiks jaký jsem kdy četl.
Zobrazit další (3)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Vrána: komiks z jiného světa

(...) Vrána je zvláštní komiks - nikoli komerční tuctový horor, ale kompaktní dílo, pracující citlivě kromě obrazu i s textem - včetně citací, odkazů a poezie, z níž autor využil nejvíce Rimbaudovy básně a texty hudební skupiny The Cure. (...) Vrána má podivuhodně vyrovnanou úroveň, byť se způsob kresby liší od těch amerických komiksů, na které si čeští čtenáři zvykli.

K přečtení

(...) Příběh je to velmi jednoduchý, ale díky tomu, že je vyprávěn pomocí jednotlivých "klipů", v nichž se postupně odhalují obě časové roviny - brutální vražda hlavního hrdiny Erika i jeho milé a následná posmrtná msta na členech detroitského podsvětí, kteří jsou za zločin odpovědní - získává neuvěřitelně na síle. (...) Výsledkem je silně emocionální výpověď s nezapomenutelnou atmosférou.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Vrána
Autor:
O´Barr, James
Nakladatel:
Comics Centrum
EAN:
9788076520677
ISBN:
978-80-7652-067-7
Doporučená prodejní cena:
1 200 Kč
Překlad:
Dort, Václav
Popis:
1× kniha, vázaná, 288 stran, česky
Rozměry:
22 × 32,5 cm
Rok vydání:
2021 (5. vydání)