Jiří Černý, Jaroslav Veis - Obrázky z ...
Skladem

Obrázky z československých dějin

Nakladatel: Albatros 2011
Do 4 dní
269 Kč

Anotace

Hravou, ale výstižnou formou přibližuje čtenářům novější dějiny naší vlasti – od vzniku republiky v roce 1918 do konce druhé světové války. Autoři Jiří Černý a Jaroslav Veis vyprávějí o příznivých časech našeho státu i o těch nelehkých, protektorátních, válečných. Ale i o známých osobnostech politiky a kultury (Masaryk, Beneš, Štefánik, Baťa,...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

První republika v komiksu

Pokračování slavné popularizační knihy o českých pověstech a dějinách se věnuje době od založení Československé republiky po konec druhé světové války. Zdánlivě nezáživnou kapitolu z učebnic dějepisu pojednává chytlavě a čtivě, přitom přesně a pečlivě v duchu aktuálního stavu historického poznání.
Celá recenze

Masaryk, Baťa i Voskovec promlouvají z komiksu

(...) Obrázky z československých dějin začínají v Hodoníně u malého Masaryka, kterého zachránili coby děcko zpod kopyt splašeného koně – tahle vzpomínka ho prý poznamenala na celý život a už vždycky myslel díky tomu na blaho jiných lidí spíš než na sebe. A končí rozdělením republiky demarkační linií, na níž stanula americká armáda ze západu a Rudá z východu. (...) Autoři knihy pomáhají dětem i s tím, čemu nemohou samy rozumět: s německými průpovídkami a také se slovenštinou, která se v obrazových stripech čas od času objeví, ale dnešní děti už jí nerozumějí automaticky. Tak třeba slovenská partyzánská válka zobrazuje dva promrzlé partyzány, kteří říkají: Už aby tu boli Rusi, ináč sú z nás cencúle. A ve slovníčku se děti dozvědí, že cencúle jsou rampouchy. "Forma komiksu je přístupná a atraktivní pro děti už od deseti let," říká Radka Potměšilová z nakladatelství Albatros, které Obrázky z československých dějin vydává. Ale vhodná je i pro starší, klidně pro sedmáky či osmáky, kterým neleze do hlavy dějepis podle učebnice. Každou kapitolu navíc uvozuje krátký text, který shrnuje to nejpodstatnější.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Obrázky z československých dějin
Autor:
Černý, Jiří a Veis, Jaroslav
Nakladatel:
Albatros
EAN:
9788000022444
ISBN:
978-80-00-02244-4
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Ilustrace:
Šalamounová, Barbara
Popis:
1× kniha, vázaná, 128 stran, česky
Rozměry:
16,3 × 23,8 cm
Rok vydání:
2011 (1. vydání)