Bestseller Ke stažení

Šestnáct stromů na Sommě

Nakladatel: Argo 2022
Ihned
288 Kč

Anotace

Edvard chce rozluštit rodinné tajemství svých předků, rodiči počínaje. Pátrání ho zavede z rodného Norska na Shetlandy, kde doufá na - jít stopy po svém prastrýci, který se za druhé světové války zapojil do odboje proti Němcům. Přitom Edvardův dědeček, u nějž vnuk vyrostl, byl zcela opačného smýšlení než jeho bratr, podporoval nacisty. Edvard se...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(6x)

Vaše hodnocení
Kniha ma vsechno, co si jen lze prat... a hlavne premysliveho a citliveho hlavniho hrdinu, ktery vidi svet kolem sebe objektivem Leicy, hrdinu, ktery je cestny a jde az do hloubky veci, snazi se porozumet lidem, historii sve rodiny a hlavne drevu. Plamenkovym brizam a oresakum s valecnymi jizvami. Lasce. Norsko, Shetlandy, Francie...
Knih, s tématem první nebo druhé světové války, se na trhu objevuje hodně. Tato patří k těm dobrým a působivým. Je to historický thriller, který nepostrádá romantické prvky. Spletitý vrstevnatý příběh o hledání pravdy, vracející se ze současnosti až k bitvě u řeky Sommy za 1. světové války. Pátrání po historii dvou rodin a jejich tajemství. Čte se jako detektivka pro náročnější čtenáře.
Působivý příběh o rodině a předcích o hledání pravdy a minulosti samotné.
Čtivý příběh s tajemstvím k zamyšlením každého z nás . Velmi dobrá kniha
Julie
Příběh mladého muže, který hledá své kořeny po smrti svého dědy. Děj se odehrává v Norsku a na Shetlandech, kde žil jeho prastrýc. Popisuje hledání pravdy o své rodině a její minulosti. Kniha je velmi rozsáhlá a není jednoduché se do ní začíst. Do své knihovny bych si ji nezařadila.
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Kostlivci ve skříni z dubového dřeva

Žánrově těžko zařaditelný román s velmi spletitým dějem umně spojuje tolik oblíbené detektivní motivy s láskou ke dřevu a řemeslnému umění, pod povrchem ale jasně cítíme, že jeho poselství spočívá v usmíření s rodinnou minulostí.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Šestnáct stromů na Sommě
Autor:
Mytting, Lars
Nakladatel:
Argo
EAN:
Doporučená prodejní cena:
288 Kč
Originál:
Svom med dem som drukner
Překlad:
Vrbová, Jarka
Popis:
Elektronická kniha, 348 stran, bez zabezpečení DRM, 3,2 MB ePUB ePUB, 6,8 MB Mobi Mobi, 1,6 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2022