Rob Wilkins - Terry ...
Ke stažení

Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou

Interpret:  Jan Vondráček
Nakladatel: OneHotBook 2023
Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou

Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou

476 Kč
Skladem
476 Kč
Ihned
489 Kč

Anotace

Výjimečná příležitost poznat autora slavné Zeměplochy Terry Pratchett byl jedním z nejzásadnějších autorů fantastiky posledního půlstoletí. Za svůj život dokončil 41 knih, které byly přeloženy do bezmála 40 jazyků, a jeho příběhy ze světa Zeměplochy, Dlouhého vesmíru, Koberců nebo Dobrých znamení jsou dodnes láskyplně citovány čtenáři z celého...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Od humorných historek k boji za eutanazii

Kniha o Terrym Pratchettovi jsou vlastně převážně memoáry: Rob Wilkins byl totiž více než dvacet let spisovatelovým asistentem a na sklonku Pratchettova života začal zapisovat jeho vzpomínky.
Celá recenze

Terry Pratchett nás naučil myslet jinak. I proto víme, že nikdy neumřel

(…) Kniha tak na jednu stranu oslovuje všechny autorovy fanoušky, na stranu druhou to činí způsobem, který vyhovuje jednomu konkrétnímu. Skvěle se tak pracuje s pro Pratchetta typickými poznámkami pod čarou (na kteroužto hru v českých překladech úspěšně navázal i již zesnulý Jan Kantůrek a aktuálně Tomáš Jeník), ale vlastně se skoro nic nedozvíme o Pratchettově nejúspěšnějších letech – tedy o devadesátkách9, protože u toho Wilkins nebyl a Pratchetta to odvádělo od pro něj důležitějších vzpomínek. Nebo o zahraničních fanouškovských komunitách. Samozřejmě, požadovat po přiznaně osobním projektu vyčerpávající kompendium pratchettologie by bylo nespravedlivé. Na druhou stranu, stejně osobní je i náš čtenářský zážitek, a tak si zlomyslně trochu nespravedlivých výtek dovolit jistě můžeme. (…)

Recenze životopisu Terryho Pratchetta

(...) Neodpustím si jedinou poznámku. Věděl jsem, že je Pratchett fanouškem seriálu Červený trpaslík, ale netušil jsem, že se Terry znal osobně s Craigem Charlesem (představitel Davida Listera), a že Craig u něj dokonce přespal! K mému zklamání, více o téhle jeho návštěvě zde zmínka není. A to je asi největší problém této knihy. Že byste se o některých zde uvedených informacích o Terrym rádi dozvěděli více, než zde Rob odhalil.

Nakonec tedy zjistíte, že i když jste si na začátku čtení životopisu mysleli, že je zde o Terrym až zbytečně moc informací, končíte čtení s tím, že toužíte po dalších.

Z chybějících informací jsem nejvíc postrádal informace o zahraničních cestách. Kromě cest do Ameriky a Austrálie zde prakticky žádné další země zmíněné nejsou. Možná to byl záměr, protože Pratchett za svůj život navštívil tolik zemí, že by mohl životopis nabobtnat na dvojnásobek. Zahraniční fanoušky ale může zamrzet, že tam není o jejich zemi ani slovo. (...)

Autor/Autorka

Interpret/Interpretka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou
Autor:
Wilkins, Rob
Nakladatel:
OneHotBook
EAN:
AK57
Doporučená prodejní cena:
489 Kč
Překlad:
Jeník, Tomáš
Interpret:
Vondráček, Jan
Popis:
AudioKniha ke stažení, 62 x mp3, délka 17 hod. 52 min., velikost 971,0 MB, česky
Rok vydání:
2023