Christian Szabo - Evoluce českého jídla
Ke stažení

Evoluce českého jídla

Nakladatel: Argo 2024
248 Kč
běžná cena 248 Kč

Anotace

Již před řadou let začal autor v Praze organizovat kulinární exkurze. Jedna z prvních otázek, na kterou se totiž turisté po příchodu do Česka většinou ptali a ptají, je: Co je typické české jídlo? Jak se ukázalo, odpověď vůbec není jednoduchá! A tak autor prostudoval desítky knih spojených s historií jídla. Časem si uvědomil, že ani místní,...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Pěkně pojatá kniha o historii jídla u nás.
Autor zde zmiňuje první zmínky o jídle (cca od 10. století) u nás.
Svoje texty zaměřuje na literární prameny předchozích období a doplňuje informace o surovinách u nás pěstovaných o nějaký ten recept z tohož období. Dokonce zde zmiňuje i o otravě houbami. Přes zmínky o koláči a perníku se dokonce...
Více

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

V české kuchyni je toho zdravého více než dost. Nebo alespoň bylo…

Hrách se u nás jedl od nepaměti; huspenina, klobásy, šípková omáčka či kyselice se dočkaly popisu již v prvním českém kuchařském rukopise z 15. století. Dršťky a chřest byly použity v receptech ze 16. století a věnečky, řízky, rajská a bramborové knedlíky nejpozději začátkem 19. století. Jak se vyvíjela česká kuchyně a na co z ní navazovat?
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Evoluce českého jídla
Autor:
Szabo, Christian
Nakladatel:
Argo
EAN:
Doporučená prodejní cena:
248 Kč
Ilustrace:
Klyuykov, Alexey
Popis:
Elektronická kniha, 232 stran, 2,3 MB ePUB ePUB, 4,8 MB Mobi Mobi, 7,3 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2024