Marta Davouze: Dům v Bretani

/ Tomáš Weiss

Byla redaktorkou a ředitelkou Centra Franze Kafky, vytvořila zázemí dvěma synům a jednomu příliš dokonalému manželovi… Nyní žije v Bretani, na francouzském venkově, s jiným mužem. Myslela si, že je 100% městská, ale člověk míní a život mění.

Další články

Rádio Kosmas

Mnoho povyku kolem veřejného záchodku

Někde mezi Saturninem a prózami Karla Poláčka sedí v našich knihovnách Zvonokosy Gabriela Chevaliera. Výtečnou rozhlasovou dramatizaci teď vydal Radioservis.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Máme prdící prášek, padouchové, třeste se!

Když píšete drásavé severské krimi, musíte si občas oddechnout u knížky pro děti. Protože jste slavný Nesbo, víte, že se můžete vyřádit dosyta, protože nakladatel bude svolný ke každé taškařici. V české audiopodobě knihu načetl (a pořádně se u toho vyblbnul) David Novotný. Takže:
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Pán prstenů do sluchátek

Tolkienovské pohádky pro rodiče i jejich spratky! Takhle nějak by o nové audioknize referovaly Divoké matky, když by si nahrávku poslouchaly tam a zase zpátky, nevnímajíc všední dny ani svátky. Nezkrácená četba, přes 21 hodin, interpret Aleš Procházka, dabingový hlas mimo jiné Toma Hankse. Vhodné zvlášť do auta na cestu kolem světa.