Dostanu tě i z postele!

/ Tomáš Weiss

Sběratel kostí Jefferyho Deavera je krimi o pronásledování dalšího máklého vraždícího úchyla. Nic překvapivého. Ozvláštněním ovšem je hlavní postava - bývalý detektiv Lincoln Rhym je po úrazu ochrnutý a upoutaný na lůžko. Aby se mohl pustit po stopě zabijáka, který své umučené oběti pohřbívá typicky morbidním způsobem a záměrně zanechává drobné stopy, spojí se s mladou pochůzkářkou Amélií, která se tak stává jeho „rukama a nohama“. Teď audio-podoba s Janem Vondráčkem.

Další články

Rádio Kosmas

Čínský detektiv a americká soudní lékařka a ohořelá mrtvola v pekingském parku

Nemůžu si pomoct, ale Peter May je šikula. Nejen, že dokáže psát svižně a poutavě, ale nachystat si v dnešním globálním světě něco jako "čínskou sérii", s čínským detektivem a pomocnicí-Američankou.....no to by prostě mělo obchodně fungovat. Kolikpak fanoušků krimi může být třeba jen v Pekingu? Česky teď Pán ohně už i jako audio - v hlavních rolích Martin Myšička a Jana Plodková.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Láska za časů rakoviny aneb dojmi svoji puberťačku

John Green dokázal skoro nemožné. Bez čarodějů a upírů přinutil puberťáky číst knihu. Zaujal je. Dojal je. Plakát z filmu podle knihy visí v nejednom dívčím pokoji. Jasně, že je tahle love story spíš pro holky. Ale viděno žánrem a věkovou skupinou - je to velmi povedená kniha. Takže připravte si svoje bílá sluchátka a stylové telefony. V podání Matouše Rumla a Veroniky Kubařové existuje teď audio-podoba.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Jan Hartl čte Příběh kriminálního rady

Pozor - tohle není detektivka. V téhle knize se skoro nevyšetřuje, ale zato se v ní popisuje komplikovaný vztah mezi otcem, kriminálním radou, a jeho dospívajícím synem Vikim. V domácnosti chybí matka, která zemřela a....mezi otcem a synem je vztah, který připomíná mrazák, nastavený na maximum. Kniha z roku 1971 vychází z osobní zkušenosti spisovatele Ladislava Fukse. Audiopodoba v obdivuhodné interpretaci Jana Hartla.