Hotýlek Aleny Mornštajnové čte Jaromír Dulava

/ OneHotBook

Hotel – vlastně spíš hodinový hotýlek –, který pan Leopold Mánes založil v dobách první republiky, nabízel párům potěšení a rozkoš i za protektorátu a dál fungoval také poté, co ho znárodnili komunisté. V šedesátých letech přebírá vedení Václav, vnuk původního majitele, muž bez jasných názorů i charakteru, který obratně proplouvá komunistickým režimem a stále drží rodinný podnik pohromadě. Čte Jaromír Dulava.

 

Další články

Rádio Kosmas

Nesnesitelná lehkost bytí přichází jako audiokniha

„Jsme velmi šťastní, že Milan Kundera svolil právě nám k vydání svého románu jako audioknihy pro český trh. A rádi jsme i za to, že tomuto slavnému dílu světové literatury propůjčil svůj hlas na žádost autora právě Jiří Bartoška, pod režijní taktovkou šéfrežiséra Českého rozhlasu Aleše Vrzáka. Tato konstelace slibuje mimořádný zážitek,“ říká Tomáš Výchopeň, ředitel vydavatelství Tympanum.
 | nakl. Tympanum
Rádio Kosmas

Jde vydobýt zpět to, oč moderní svět připravil člověka?

Rozkročen mezi dvě staletí, několik pohádek a desítky mýtů vypráví Hastrman Miloše Urbana příběh zvířete s lidskými vášněmi, divoké krajiny a člověka, křehkého ve své špatnosti. Novodobá utopie, dílo pozdního romantismu, ale také pronikavý, velkoryse vyprávěný příběh o lásce, oběti a krvácející přírodě. K nedávnému filmu se teď přidává audiopodoba knihy. Čte Jan Kolařík.
 | Tympanum
Rádio Kosmas

Coelho, hipíci, audio, Pechlát

Hipík je knihou o lidech, kteří tápou a hledají, a hledají. Je příběhem těch, kteří poslechli výzvu: „Prodej své vědomosti a kup si místo ve své duši, které naplníš absolutnem. Protože moudrost mužů a žen je bláznovství před Bohem.“ V audio verzi poslední knihy brazilského bestselleristy účinkuje Martin Pechlát.