Co se skrývá v dutině pod pařezem?

/ Tympanum

Prázdniny v lesní chaloupce tety Pravoslavy je to nejlepší, co mohlo Honzu Melese potkat. Teta má sice podivný účes a špatně vidí, ale zato si dává k snídani žužu a vůbec se netrápí pravopisem. A co víc, není jediná, s kým je v lese zábava! Jednoho dne se Honzík proboří nohou do dutiny skryté pod pařezem a objeví tam podivuhodný svět a kamarády, které by ve městě těžko hledal. A to ještě netuší, že to největší překvapení ho teprve čeká…

Další články

Rádio Kosmas

8 hodin, 17 minut o Cohenovi

"Ve skutečnosti nejedná o životopis, jako spíše o filosofické zamyšlení nad Cohenovým dílem", upozorňuje na začátku knihy její autor Leil Leibovitz. Základní etapy umělcova života jsou samozřejmě načrtnuty, jádrem knihy je však něco jiného. Autor pátrá po oné „nadčasovosti“ a hluboké pravdivosti. Audio podobu textu načetl Zbyšek Horák.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Noční hlídka od psychiatra Lukjaněnka pěkně ve zvuku

Světlí drží Noční hlídku a bdí nad činy Temných, armáda temnoty při Denní hlídce kontroluje počínání Světlých. Dobro a Zlo se však od sebe někdy mohou lišit pouhým úhlem pohledu a Anton jako čerstvá posila Noční hlídky poznává, že temnota může být velice lákavá... První díl strhující fantasy série ze současné Moskvy. Čte Jiří Černý - a není to hudební kritik.
 | Tympanum
Rádio Kosmas

Existuje spravedlnost? A jaký je to pocit, vzít ji do vlastních rukou?

Adamův život postupně připomíná čím dál tím víc napínavý román, ve kterém hlavní hrdina nejde pro ránu daleko. Jak se stane, že milý a plachý člověk najednou rozmlátí auto, nebo někoho zbije, aniž by si kladl otázku „proč“? Adam se stává součástí soukolí skryté spravedlnosti. Udělit pouhou lekci však již nestačí, někdo z Klubu začíná viníky vraždit… Audio Klubu vrahů Pavla Renčína čte Jan Plouhar.