Irčan kniha, Irčan film, Irčan audio

/ Tympanum, Tomáš Weiss

Autorem titulu je Charles Brandt, který začínal jako sociální kurátor v Harlemu. Když vystudoval práva, byl zástupcem prokurátora státu Delawere. Dnes se mj. specializuje na přednášky o umění křížových výslechů a metody vyšetřovatelské práce s neochotnými svědky. Je znalcem americké mafie a a toho, jak svůj vliv uplatňuje ve veřejném prostoru. Film natočil režisér Scorsese s De Nirem a Al Pacinem. Audio čte Jan Kolařík.

 

Irčan

299

Irčan

359

Irčan

402

Další články

Rádio Kosmas

Vyprávění ze světa, kde se čas zastavil

Audiokniha Pod toskánským sluncem vznikla na základě deníku z prvních pěti let autorčina pobytu v Toskánsku. Spolu s přítelem Nedem zakoupila opuštěnou vesnickou usedlost a rozhodla se ji opravit tak, aby nenarušila její původní kouzlo. í román Pod toskánským sluncem figuroval více než dva roky na žebříčku bestsellerů listu New York Times. Roku 2003 se dočkal i úspěšného filmového zpracování. Načetla Renata Volfová.
 | nakl. Tympanum
Rádio Kosmas

Poslouchej Pecku!

Syrové příběhy z jáchymovských lágrů 50. let. Nerudovsky něžný pohled na figurky z pražské Malé Strany 70. a 80. let. Temná i vtipná kafkovská metafora o fungování StB, odehrávající se na pozadí koncertu Johnnyho Cashe v roce 1978. Nebo povídka o tom, jak štamgasti na začátku 90. let zachrání hostinec U Černého vola před divokou privatizací. To jsou čtyři z mnoha tváří Karla Pecky, jednoho z nejvýznamnějších českých spisovatelů 20. století. Čtou Miroslav Táborský a Lukáš Hlavica.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Anglický Švejk neboli Jak jsem vyhrál válku

Nesmrtelný válečný román, ve kterém bere válku vážně snad jen jeho hlavní protagonista, poručík britské spojenecké armády Ernest Goodbody. Donkichotský poctivec, účetní Goodbody, shodou komických náhod a díky své snaze plnit všechny předpisy a zachovat si neochvějnou morálku stoupá po žebříčku vojenských hodností. Audio podobu slavné knihy Patricka Ryana Jak jsem vyhrál válku načetl Martin Písařík.