Na dotek Petra Viziny - podcast Aktualne.cz, hostem Daňa Horáková

/ Petr Vizina, Aktualne.cz

Novinářka, spisovatelka i bývalá ministryně kultury spolkové země Hamburk se v knize O Pavlovi vrací k manželství s ikonou československé nové vlny 60. let, režisérem Pavlem Juráčkem. Portrét jejich vzájemného vztahu však rozhodně není ikonický. Podcast vznikl za podpory Kosmasu.

 

Další články

Rádio Kosmas

Na dotek Petra Viziny - podcast Aktualne.cz, hostem Martin Řezníček

Pět let byl americkým zpravodajem České televize. A to právě v době, kdy USA začalo rozrývat stále extrémnější rozdělení. Zemi, která si v noci z 8. na 9. listopadu 2016 zvolila prezidentem Donalda Trumpa, proto v názvu své knihy pojmenoval Rozpojené státy. Podcast připraven za podpory Kosmasu.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Na dotek Petra Viziny - podcast Aktualne.cz, hostem Miroslav Krobot

Osmnáct let vedl Dejvické divadlo a je nasnadě, že by jeho vzpomínky na práci s Ivanem Trojanem, Jaroslavem Pleslem, dcerou Lenkou nebo Hynkem Čermákem byly čtenářsky vděčné. Jenže oblíbený žánr hereckých historek ze šatny nebo "prken, která znamenají svět" kniha Miroslava Krobota nazvaná Nečíst obloukem míjí. Nenabízí ani tak oblíbený žánr "zpovědi".
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Na dotek Petra Viziny - podcast Aktualne.cz, hostem Honza Vojtko

S párovým terapeutem Honzou Vojtkem o tom, že tolerovat svého partnera je málo. A také o tom, že ani v nejharmoničtějším vztahu není jeden zodpovědný za štěstí druhého. Kniha Vztahy a mýty - párová terapie do kapsy přináší příběhy z "terapeutovny", které dobře demonstrují jedinečnost každého vztahu. A protože jsou reálné, nekončí samozřejmě všechny nutně happy endem.