Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Anna Strnadová

/ Petr Vizina, Aktualne.cz

V knize nazvané … stačilo jen říct Jáchymov Anna Strnadová vypráví příběh Miroslava Hampla, vězně z uranových dolů v 50. letech minulého století. V Jáchymově byl jako bývalý student z Baťových závodů na roční povinné praxi v dělnickém povolání. Za to, že pomohl politickému vězni na svobodu, se sám stal vězněm.

Další články

Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu s ředitelem Světa knihy Radovanem Auerem

Uspořádat v době hygienických vládních opatření mezinárodní knižní veletrh je rébus, jehož řešení nemají organizátoři zcela ve svých rukách. V roce 2020 byl kompletně připravený veletrh zrušen, letos znovu, ale s náhradním termínem 23. - 26. září 2021. Informace o něm jsme zjišťovali, kde jinde, než u ředitele veletrhu.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Zuzana Říhová

"Pětačtyřicátníci už si nevyberou jiné dítě, jiného manžela nebo jinou práci. Jejich život je rozehraný, ale mají pocit, že ne ideálně," přibližuje spisovatelka a literární vědkyně Zuzana Říhová hlavní postavy svého románu Cestou špendlíků nebo jehel.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Megafon - rozhovor s Milanem Gelnarem - 30 let Arga - historie i současnost

Nakladatelství Argo slaví 30 let od založení. V rozhovoru se spoluzakladatelem a ředitelem nakladatelství Milanem Gelnarem dojde na vzpomínání i nový edičák.