Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Josef Pánek

/ Petr Vizina, Aktualne.cz

Jako vědec, který důvtipně a s nadhledem dokáže popsat peripetie své práce, se mezi české beletristy zapsal šestapadesátiletý molekulární genetik Josef Pánek. Za novelu nazvanou Láska v době globálních klimatických změn z roku 2017 získal Magnesii Literu v prozaické kategorii. Také v novince Jsem jejich bůh, se drží reálií, jež jsou mu blízké.

Další články

Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Lucie Lomová

"Z mozku rovnou na papír přímou cestou,“ popisuje vznik svého komiksového deníku osmapadesátiletá výtvarnice Lucie Lomová. Kniha nazvaná Každý den je nový, již vydalo nakladatelství Labyrint, zachycuje, jak spoluautorka oblíbeného časopisu Čtyřlístek v průběhu jednoho roku vnímala sebe a své okolí.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu s knižní grafičkou a typografkou Janou Vahalíkovou

Hostem Megafonu je grafická designerka a knižní typografka Jana Vahalíková. Přesto, že už si v životě vyzkoušela všelijaké nuance grafické práce, v posledních letech je jí nejbližší úprava knih. Knih všech možných druhů, formátů a účelů. Od učebnic po beletrii, od knižních rozhovorů po malířské monografie a bibliofilie. Mimo jiné se podílí na vzhledu Argo edice AAA nebo knih z nakladatelství Torst.
 | Tomáš Weiss, Soundguru
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Ondřej Štindl

„Už delší dobu jsem v hlavě nosil nápad. Týkal se chlapíka, který zjistí, že existuje náboženský spolek uctívající jeho dávno zemřelou sestru,“ přibližuje novinář, scenárista a spisovatel Ondřej Štindl svou novou prózu Tolik popela, kterou vydalo nakladatelství Argo.