Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Jaroslav Rudiš

/ Petr Vizina, Aktualne.cz

"Myslel jsem, že z železnice už jsem se vypsal ve Winterbergově poslední cestě, což je železniční román o cestě z Berlína do Sarajeva a dějinách střední Evropy," vysvětluje Jaroslav Rudiš vznik své nové prózy nazvané Návod k použití železnice.

Další články

Rádio Kosmas

Megafon - s Monikou Oweyssi o audioknihách, Tympanu a hlasech umělé inteligence

V rozhovoru s ředitelkou audioknižního vydavatelství Tympanum a místopředsedkyní Asociace vydavatelů audioknih Moniku Oweyssi dojde na audioknihy z různých stran. Pochopitelně se bavíme o produkci Tympana, ale také o tom, jak dnes lidé audioknihy poslouchají a kupují, jaká je práce s herci, kteří audia namlouvají a jak do audioknižního provozu promlouvá stále víc umělá inteligence.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Šimon Koudela

Ve svých devětačtyřiceti se Šimon Koudela stal z filmového a televizního režiséra i scenáristy knižním debutantem. Dosud točil dokumenty pro Českou televizi či společnost Febio, vytvářel projekce pro představení Laterny magiky či baletu pražského Národního divadla. Teď mu vyšel román Nikde tu jsem: Bojovka ulicemi nevědomí.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu s Janou Kománkovou o knize o Radiu 1

Hostem Megafonu je novinářka a rozhlasová DJ-ka Jana Kománková. Už zhruba před dvěma lety si vzala do hlavy, že napíše knihu o historii první české nezávislé rozhlasové stanice, která začala vysílat v Praze v roce 1991 a příznačně se pojmenovala Radio 1. Následující rozhovor bude nejen o knize a radiu, ale také třeba o pletení.