Když se stará dáma vzepře

/ OneHotBook

Vdova po plukovníkovi Linnea Ravasková, důstojná stařenka, se všemožně obětuje svému nepovedenému synovci. Aby za něj mohla zaplatit dluhy, prodá luxusní byt v Helsinkách, navíc každý měsíc odevzdává jemu a jeho dvěma zlotřilým kumpánům důchod... Pak ji ale jednoho dne synovec nutí, aby napsala závěť.

Odkázat mu všechno a čekat na blížící se konec, to určitě. Stará dáma se vzepře a rozhodne se vzít věci do vlastních rukou. Ty staré, vrásčité a křehké ruce dokážou ještě leccos navařit. Následuje množství černohumorných situací, scén jako z grotesky, nechybí dobrodružné plavby po rozbouřeném moři, ani několik mrtvol...

V audio četbě účinkují Milena Steinmasslová a Jan Zadražil.

Další články

Rádio Kosmas

HC Medvědín proti zbytku světa - audio čte Pavel Soukup

Hokejem žije Peter Andersson, bývalý hráč a sportovní ředitel místního klubu, dýchá pro něj sedmnáctiletý hokejový génius Kevin i bojovný Benji, který se bojí přiznat svoji sexuální orientaci. Bez bruslí na nohou si život nedokáže představit ani talentovaný outsider Amat. Do vítězství v juniorském mistrovství ovšem vkládá naděje celý Medvědín. Peterovu dceru Mayu ale víc než hokej zajímá hraní na kytaru a také Kevin. Neodolá a přijme pozvání na oslavu...
 | OneHotBook
Rádio Kosmas

Když se blíží Nicota....audio Nekonečný příběh čte Jan Vlasák

Když nesmělý Bastián Balthazar Bux jednoho dne prchá před spolužáky, kteří ho šikanují, rozhodne se před nimi schovat v antikvaritátu. V bezpečí za dveřmi krámku jej zaujme kniha s motivem dvou hadů, kteří jsou vzájemně zakousnuti do svých ocasů a názvem Nekonečný příběh. Chlapec nedokáže odolat a když je majitel knihkupectví zabrán do telefonického hovoru, svazek ukradne a úchýlí se s ním do své skrýše na půdě školy. Její příběh vypráví o říši Fantázie, která pomalu upadá do Nicoty.
 | OneHotBook
Rádio Kosmas

Audio Příběh služebnice s Zuzanou Kajnarovou a Martinem Myšičkou

Podle nejnovější zprávy o českém knižním trhu jsou audioknihy jeho momentálně nejprogresivnější část (meziroční nárůst prodejů o třetinu). A je pravdou, že nabídka je skvělá a provedení většiny nahrávek má vysokou kvalitu. Jedním z hitů podzimu 2017 bude určitě audiopodoba Příběhu služebnice od Margaret Atwoodové. Knize, vydané v roce 1985, se dostalo pozornosti jednak kvůli TV seriálu, jednak kvůli zvolení Trumpa americkým prezidentem.