Pohlaďte si Tygra z Walesu - vychází autobiografie Toma Jonese

/ Tomáš Weiss

Když jsem chodil na základku, našel jsem jednou ve skříni něco jako obrázkový deníček svojí mámy. Z těch ušmudlanejch life style časopisů československých šedesátých let si moje tehdy cca patnáctiletá matka vystřihovala fotky svých oblíbenců. Jedním z nich byl Tom Jones. Vzpomněl jsem si na to, když jsem si o skoro 50 let později pořizoval jeho desku Praise and Blame. Tenhle Sir má celkem kořínek!

Další články

TV Kosmas

Film Piata loď podle knihy Moniky Kompaníkové bude mít premiéru na Berlinale

Slovensko-česko-maďarský snímek Pátá loď režisérky Ivety Grófové bude mít světovou premiéru na mezinárodním filmovém festivalu Berlinale.Rodinné drama vzniklo na motivy stejnojmenného románu Moniky Kompaníkové. Ten do češtiny přeložila Kateřina Tučková.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Trainspotting 2

Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud, Sick Boy a Begbie. Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. Irvine Welsh a Danny Boyle zase po kupě.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

S Josefem Rauvolfem o pre-beatnickém románu Jeď!

Román Johna C. Holmese Go! vyšel v Americe v roce 1952. Poprvé se v něm čtenář mohl setkat se tehdy ještě neznámými Kerouackem, Ginsbergem, Cassidym (tedy pokud je za jmény Pasternak, Stofsky a Kennedy rozpoznal). Holmes byl první, kdo v eseji pro The New York Times nazvané This Is the Beat Generation použil dnes už historické označení téhle partičky.