Ukázka z knihy Jan Masaryk - pravdivý příběh

/ Tomáš Weiss

Jak už to známe např. z tv Bohémy - i film Masaryk je plný tzv "dramatizací", jinak řečeno zakčnění a situací, které se zakládají na filmařské licenci, nikoliv na pravdě. Proto je dobré vrátit se skutečným informacím. Kniha Jan Masaryk - Pravdivý příběh obsahuje ucelený životopis bývalého českého politika, diplomata a syna T. G. Masaryka. Autoři Pavel Kosatík, Michal Kolář. Audioukázku čte Jan Šťastný.

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2017: Petra Dvořáková - Každý má svou lajnu

Kniha Petry Dvořákové Každý má svou lajnu míří na čtenáře někde v okolí puberty. Jde v ní o sport, o kamarádství, o hledání vztahu k dospělému světu, o rozdíl mezi švindlováním a fair play hrou.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2017: Petr Bergmann - Krkonoše. Karkonosze. Riesengebirge.

Víte, co je to veduta? Veduta je věcný, topograficky přesný malířský nebo grafický záznam např. výseku krajiny, pohledu na město. Petr Bergmann odešel před lety z Prahy na Broumovsko a od roku 2003 začal sbírat staré rytiny a litografie Krkonošska z let 1740 - 1900. 150 jich teď vychází v knize, která je částečně doplněná o současné fotografie míst od Jana Hrdého.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2017: Mariusz Surosz - Ach, ty Češky!

Po velmi úspěšné knize Pepíci pokračuje polský novinář v zachycení moderních českých dějin na pozadí konkrétních lidských životu. Tentokrát jsou v hlavních rolích ženské hrdinky, např: např. Věra Čáslavská, Růžena Vacková, Adina Mandlová, Petra Šáchová....