Evropa na rozcestí podle Stanislava Komárka

/ Tomáš Weiss

Stanislav Komárek je roztomilý veřejný intelektuál. Hodně toho ví a umí dát věci do nečekaných souvislostí. Nutí myslet, a to i v případě, že s ním člověk ve všem nesouhlasí. A umí psát, což ne všichni profesoři umí. Jeho nová kniha se jmenuje Evropa na rozcestí.

Další články

TV Kosmas

Baarometr čili jak vzít míry Lídě Baarové?

Leden 2016 bude ve znamení hvězdy českého prvorepublikového a protektorátního filmu Lídy Baarové (2014 - 2000). Talentovaná herečka, která na vlasní kůži poznala výhody a prokletí ženského půvabu. O tom, jak pomotala hlavy nacistickým pohlavárům je film Filipa Renče. Dokumentaristka Helena Třeštíková pak natočila s umělkyní na sklonku jejího života otevřený rozhovor, který je základem filmu Zkáza krásou.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Ne všichni Skandinávci píšou krimi

Přijeli do Prahy každý ze svého severu - on z Norska, ona z Finska. Jako takový skandinávský balíček dva v jednom. A protože nepíšou ani krimi, ani nemají slavnou sestru ( o Josepha O ´Connora stála všechna média), našli si je jen ti, kteří si je našli a věděli, o koho jde. Video z pražského Knihkupectví Kosmas.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Nabídka letošních Vánoc: Malý princ v kině

"Do poslední chvíle jsem nevěřil, že se to povede, ale Malý princ je film hravý, pěkný, vtipný, zpěvný, spíš smutný a hlavně mimořádně důstojný. Stop-motion knižní pasáže jsou božské a ta CGI skořápka s dalším příběhem se s nimi vizuálně ani duševně nebije a co víc, dokonce je normálně dobrá! Jo, a dovolím si tvrdit, že to zcela očekávaně není moc film pro děti." dodanek...csfd