A Literu získává....obrazová báseň

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Ještě jeden krátký návrat k Liteře, než ji překryje další pěna dní. Soutěžení a jásání. Soutěžení o pozornost. Soutěžení a emoce. Soutěžení o to, kdo bude moci soutěžit. Soutěžení v točitých větách, ve skoku do tmy, ve vyplazování jazyka na kamení....

Další články

TV Kosmas

Sdružení Litera vyhlásí 5.4. od 20 hod. na ČT Art výsledky svých cen

Občanské sdružení Litera vyhlásí v přímém televizním přenosu, decentně uklizeném už poněkolikáté zrakům širšího publika z ČT 2 na ČT Art, literární ceny za rok 2015. Osvědčený moderátorský tandem posledních let Písařovicová - Havelka nechá vyhlásit to, co se v porotách odborně upeklo a co odhlasovali literární odborníci v Knize roku nebo sami čtenáři ve své Ceně čtenářské.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Petra Dvořáková čte ze své nové knihy Sítě

Stačilo by mít jen o trochu větší prsa a život by byl mnohem lepší. Nadinu touhu po dokonalosti neumenšuje ani fakt, že jako zdravotní sestra se denně setkává s opravdovým utrpením a smrtí. Postupně se stává cynickou obchodnicí s důvěrou a před čtenářem se na pozadí příběhu rozkrývá i zákulisí kontroverzního obchodu s ukládáním pupečníkové krve. Jeden z příběhů v knize Sítě je takový.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Helle Helle popáté česky - Jestli chceš

Dánská literární hvězda Helle Helle (1965), jejíž nová kniha dokáže doma porazit v žebříčcích prodejnosti na chvíli i celou detektvikářskou partu, má v češtině štěstí - její knihy si vzala za své skandinavistka a překladatelka Helena Březinová. I proto nedávno slavný literární klub Oprah Winfreyové hořekoval, jak to, že mají Američané k dispozici anglicky zatím jen jednu její knihu, když je tak skvělá.