Gnóm! - kapesní nakladatelství pro dospělé snílky

/ tomáš weiss, vojtěch polák

„Gnóm“ je trpaslík, skřítek. (Slovo pochází z latinského gnómus, a to snad z řeckého genómos – „žijící v zemi“.) Také nakladatelství Gnóm! je malé, pomalé, podzemní a zpravidla neviditelné. Přesto by vás občas mohlo překvapit nějakým pěkným krystalem z hlubin, ať už zářivým či naopak temným.

Další články

TV Kosmas

Raketa - dětský časopis bez reklam a dalších blbostí

RAKETA je časopis pro děti zhruba 5-10 let staré, ale hravost není věkově omezena, tedy najdou se i mladší a starší odběratelé. Na 48 stránkách najdete příběhy, komiksy, zábavné hry, úkoly, tvoření, vaření, básničky i různé zajímavosti vždy na jedno konkrétní téma. Unikátní je v tom, že neobsahuje žádnou reklamu. Celý obsah je věnovaný dětem. Veliký důraz je kladen na vizuální stránku. Právě vychází už 15. číslo - tentokrát detektivní. A také knižní výběr, Best of Raketa z předchozích čísel.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Fuck of system a černý humor - skvělý film Martina McDonagha

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Na krátko - film podle Petry Soukupové

Na krátko je drama o chlapci Jakubovi, který zjistí, že celý jeho dosavadní život byla lež. A jemuž nezbude, než okamžitě dospět a se ztrátou iluzí se vyrovnat, a nebo… skončit špatně. Scénář Petra Soukupová podle jedné ze tří povídek ze své knihy Zmizet.