Vyznáme se v tom, čemu věříme?

/ Meltingpot

Záznam debaty Tomáš Sedláčka a Zbigniewa Czendlika z Meltingpotu 2017, moderuje Petr Vizina

Další články

TV Kosmas

Ferrante scénaristkou - Geniální přítelkyně jako seriál

Na podzim bude mít premiéru seriál televizí HBO a RAI, který vychází z románu Geniální přítelkyně. Ferrante je jednou ze scenáristek. Seriál čítající osm epizod vychází z prvního dílu tetralogie Geniální přítelkyně, jež líčí velké přátelství i rivalitu mezi dvěma dívkami v italské Neapoli 50. let minulého století.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Daniel Stach, Hydepark Civilizace a jeho báječná služba, kdy se za nás ptát: proč?

V pořadu Hyde Park Civilizace České televize pravidelně mluví s lidmi, kteří jsou ve svém oboru naprosté špičky. „Nejde ale o to, kolik mají doma cen, ale o to, co skutečně dělají,” zdůrazňuje v rozhovoru s Lucií Výbornou moderátor Daniel Stach.
 | Český rozhlas
TV Kosmas

Tom Hanks jako spisovatel - Neobvyklý typ

Tom Hanks se narodil roku 1956 a jeho herecká kariéra začala v divadle. Od roku 1979 se věnuje výhradně filmu. Má na svém hereckém kontě bezpočet rolí ( Oscara získal za Forresta Gumpa a právníka Andrewa v dramatu Philadelphia. Tom Hanks je také režisérem, producentem... a vášnivým sběratelem psacích strojů. A právě na jednotlivých exponátech ze své sbírky napsal svou literární prvotinu Neobvyklý typ, jejíž český překlad vydává nakladatelství Domino.