Kafka Reinera Stacha je v češtině kompletní

/ tomáš weiss, vojtěch polák

S pravděpodobností, hraničící s jistotou, nenapíše už asi nikdo lepší kafkovskou biografii než německý literární vědec Reiner Stach. Tohle třísvazkové veledílo vstupuje do kafkovského kánonu jako základní životopisná práce.

Další články

TV Kosmas

Potřebujete dát svůj osud do servisu?

Geroge Novak přijíždí do Prahy najít své české kořeny. Brzy ale zjistí, že vlastně hledá odpověď na jinou otázku: Kdo jsem? Kdo si myslím, že jsem? V živé staropražské hospodě U Devíti Draků a jedné ovce potkává svérázné přátele, kteří v něm však spíše otázky vyvolávají, než aby mu předkládali snadné odpovědi. Největší otázku však jedné noci přinese tajemná návštěva jako z jiného světa, která mu předloží zvláštní nabídku...Pražský Fulghumův Opravář osudů, čte Jan Kolařík.
 | nakl. Tympanum
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2019: René Nekuda - Příběhostroj

Bohatě ilustrované zábavné úkoly a hry jsou rozděleny do čtyř úrovní od začátečníka až po mistra Příběhostroje. Psát, lepit i kreslit do knihy je dovoleno. Určeno především malým čtenářům od 6 let do 12 let a jejich rodičům a prarodičům. Nová kniha od tvůrců časopisu RAKETA. Autorem je René Nekuda.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2019: Zita Pallavicini - Deník šílené markraběnky

Zita Pallavicini (1971, Budapešť) pochází ze slavných šlechtických rodů celé monarchie, titul markraběnky zdědila po svém otci z rodu Pallavicini. Jejím prapradědečkem byl hrabě Gyula Andrássy, ministr zahraničí rakousko-uherské monarchie. Část dětství prožila v Čechách (její trenérkou gymnastiky byla Věra Čáslavská), kam se ráda na delší či kratší dobu vrací a Čechy a Prahu vnímá jako svůj domov, i když se dnes omlouvá za svoji češtinu, kterou tolik nepoužívá.